Handla i Preembutik eller tanka hos våra Partners?

Preem företagskort och transportkort är så kallade "closed loop"-kort och finansinspektion kräver att vi begränsar korten. Här nere har vi tagit fram en guide som hjälper dig att välja rätt kort och produktbegränsningar. vi ger även svar på de vanligaste frågorna. 

 

  

Vilket kort ska jag välja för att ha möjlighet att tanka el eller gas?

Du behöver en produktbegränins på ditt kort och vi rekommenderar att du väljer alternativet "Drivmedel och bilistiskt". Ditt kort fungerar då för att ladda el hos Recharge eller tanka biogas hos Gasum. Det innebär dock att ditt kort blir begränsat i Preems butiker så att du inte kan handla tex mat eller kaffe med kortet. 

Vilket kort bör jag välja för att kunna handla mat och fika hos Preem?

Oavsett kort så behöver det ha en produktbegräsning och vi rekommenderar den som heter "Endast Preem, samtliga butiksprodukter". Med den här inköpsbegränsningen så kan du handla samtliga varor som vi erbjuder i Preems butiker, tex mat och fika. Det betyder samtidigt att du inte kan tanka el, eller biogas eller på någon av våra andra drivmedelspartners anläggningar. 

Vilket kort bör jag välja för att få så många stationer att tanka på som möjligt?

Företagskort och Transportkort fungerar lika bra men för att maximera antal tankställen så rekommenderar vi produktbegränsningen "Drivmedel och bilistiskt" på kortet. Då fungerar kortet på alla våra partners stationer men du kan bara köpa artiklar till bilen när du är i någon av våra bemannade stationer. 

Vad betyder bilistiskt?

Bilistiskt innebär att du i en Preembutik kan handla nödvändiga saker för bilen tex spolarvätska, AdBlue, torkarblad, biltvätt, smörjmedel och bilvårdsprodukter. Man kan då däremot inte handla mat eller fika på kortet. 

Vika drivmedelspartners har Preem?

Preem har ett samarbete med Recharge för El-laddning och vi håller på att utveckla ett samarbete med Gasum för biogas. Utöver det har även samarbete med följande partners vad gäller Diesel och HVO

Alltransport: 6 anläggningar i Östergötland

Alltank: 4 anläggningar i Västernorrland/Jämtland

Alwex: 2 anläggningar i Växjö

Bilfrakt: 1 anläggning i Skellefteå

Centralen: 3 anläggingar i Trollhättan och Uddevalla

Foria: 1 anläggning i Södertälje

Göteborgs LC: 9 anläggningar runt Göteborg

LBC frakt Värmland: 2 anläggningar i Karlstad

Maserfrakt: 3 anläggningar i Dalarna

Fundins: 6 anläggningar i Östergötland/Småland

Paroy: 2 anläggningar i Småland

Harbomacken: 1 anläggning i Harbo, Uppsala Län

Oxsätramacken: 1 anläggning i Oxsätra, Uppsala Län

Tärnsjökorset: 1 anläggning i Tärnsjö, Uppsala Län

Utterströms: 1 anläggning i Arvidsjaur, Norrbotten