Case - Säkerhet på schemat

Under 2018 har Preem genomfört säkerhetsdagar på kontoret i Stockholm och på raffinaderierna i Lysekil och Göteborg.

Röda Korset gästade en av säkerhetsdagarna där de berättade om sitt viktiga arbete som världens främsta katastroforganisation. Det hölls bland annat en bild- och filmvisning från sommarens skogsbränder, där Preem hjälpte Röda Korset – som nationell beredskapspartner – med drivmedel till räddningsinsatsbilarna. I samband med de omfattande bränderna som drabbade Sverige i somras, bidrog Preem med drivmedel motsvarande 150 000 kronor till Röda Korsets insatser.

– Det var viktigt att frivilliga personer och organisationer, och även utsatta människor, kunde ta sig till och från de mest drabbade platserna, säger Marie Bark, marknadschef på Preem.

Preem slutade även att sälja engångsgrillar på alla bemannade stationer under sommaren med anledning av den höga risken för brand i skog och mark i hela Sverige.

I Göteborg och Lysekil gästades Preem av två medarbetare från ett externt företag. De berättade om en arbetsplatsolycka som fick allvarliga konsekvenser, där en av dem var nära att förolyckas. Syftet var att visa på vikten av att alltid jobba säkert, varje minut, och att flytta säkerhetstänket nära individen. Ett annat syfte med dagen var att skapa bättre förutsättningar för ökad säkerhetsmedvetenhet och engagemang och därmed stärka vår säkerhetskultur där vi bryr oss om varandra.