Sveriges grönaste varumärke andra året i rad

Preem är Sveriges grönaste varumärke i kategorin drivmedel. Det visar den senaste undersökningen från Differ där svenska folket sagt sitt. Det är andra året i rad som vi på Preem intar förstaplatsen.

– Det här visar att konsumenter uppskattar Preems satsningar på förnybara drivmedel som produceras här i Sverige. Enligt undersökningen väljer 31 procent av kunderna aktivt bort varumärken inom drivmedelssektorn som inte anses vara hållbara, säger Ulrica Bååthe, Varumärkeschef på Preem.

I årets undersökning framkommer att 81 procent av konsumenterna ofta eller alltid gör hållbara val.

– Hållbarhet är fortfarande centralt för många svenska konsumenter och en stor andel väljer bort varumärken som inte upplevs hållbara. Dock utmärker sig vissa varumärken som exempelvis Preem, som vinner i sin bransch för andra året i rad trots att samtliga konkurrenter också förbättrat sitt resultat, säger Fredrik Berggren på strategikonsultbolaget Differ, som genomfört undersökningen.

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning där svenska folket fritt anger vilka varumärken som de anser vara mest hållbara.

Fakta

Sveriges Grönaste varumärke Sveriges Grönaste varumärke

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. I undersökningen har svenskarna fått utse Sveriges grönaste varumärke.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-74 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i 13 olika branscher. Det är trettonde gången som undersökningen genomförs.