Stolt huvudsponsor av Vasaloppet

 

 

 

 

 

 

En bättre resa till Mora

Vi är stolt huvudsponsor av Vasaloppet för femtonde året i rad. Vi är med och gör resan bättre för alla tappra kämpar därute i spåren, finns på plats och stöttar längs vägen till Mora.

Vår resa på Preem går mot en mer hållbar framtid, mot en stor omställning av vår verksamhet till 2035. Vi gör det här för att vi vill, kan och måste. Som Sveriges största drivmedelsbolag är vi en betydande utsläppskälla av koldioxid och en del av problemet. Men just därför en har vi en möjlighet att vara en del av lösningen.

Läs mer vår resa mot 2035

Gunde tipsar inför Vasaloppet

Har du vad som krävs för att klara Vasaloppet? Gunde Svan bjuder på tre fräscha tips som kan göra dig starkare och mer effektiv i spåret.

Vasaloppsbussarna – ett smart val Vasaloppsbussarna – ett smart val

Vi vill hjälpa till att förbättra trafiksituationen under Vasaloppets vintervecka. Därför sponsrar vi de 300 bussar som rullar mellan start och mål under tävlingsveckan. Med färre bilar i farten och med Preem Evolution Diesel i tanken bidrar bussarna dessutom till att minska påverkan på miljön.

Fyll på med energi i vår Energibar Fyll på med energi i vår Energibar

Efter 74 kilometer i Vasaloppsspåret kan det behövas lite extra energi. Vi utlovar ekologiskt kaffe, energidryck, chokladbollar och omtanke. Du hittar oss cirka tre kilometer efter Hökberg under samtliga långlopp med undantag för Nattvasan. Välkommen!

Favorit i repris Favorit i repris

Vad ger energi i spåret om inte klassiska chokladbollar? Under Vasaloppets vintervecka 2023 bjuder vi återigen på chokladbollar i Preems Energibar tre kilometer efter Hökberg. Mums!

Gundes stafettlag

Del 1. Den perfekta utmaningen Del 1. Den perfekta utmaningen

Hur får man fem individer, med olika bakgrund och förutsättningar, att kämpa för varandra som ett lag? Gunde tar sig an uppgiften och delar bland annat med sig av tips för åkning i uppförsbacke.

Gundes stafettlag

Del 2. Fritt fall i Risberg Del 2. Fritt fall i Risberg

Lagmedlemmarna får utmana sina rädslor i de beryktade Risbergsbackarna och lära sig att ramla rätt. Dessutom bestämmer Gunde vem som ska åka vilken sträcka under Stafettvasan 2019.

Gundes stafettlag

Del 3. En för alla Del 3. En för alla

I en något okonventionell tävling mot Utmanarlaget sätter Gunde sina lagmedlemmars laganda, kämpaglöd och tävlingsnerver på prov.

Gundes stafettlag

Del 4. Stafettvasan Del 4. Stafettvasan

Det har blivit dags för själva Stafettvasan. På startlinjen finns både Gundes stafettlag och Utmanarlaget. Följ med på den spännande färden från Sälen till Mora och se hur det går för Gunde och hans fyra lagkamrater.

Vasaloppet i backspegeln

Genom åren som huvudsponsor av Vasaloppet har vi har vi samlat på oss många fina minnen – här är några.

Gundes stafettlag - en skidlegend och fyra amatöråkare, som tillsammans tog sig an Stafettvasan 2019.
Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 1. Gundes överraskning Del 1. Gundes överraskning

Gunde ger Preems vinnartrio tips om kläder, utrustning och balans och bjuder åkarna på en omvälvande överraskning.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 2. Diagonalteknik Del 2. Diagonalteknik

Våra tre åkare vill alla vinna priset att få åka Vasaloppet med Gunde. Med det målet i sikte kämpar Preems vinnartrio hårt för att bemästra diagonaltekniken.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 3. Mot toppen Del 3. Mot toppen

Kampen om att få åka Vasaloppet tillsammans med Gunde hårdnar när våra tre skidåkare tar sig an Gundes stakningsutmaning. 

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 4. Gundes beslut Del 4. Gundes beslut

Gunde avslöjar vem han kommer att åka Vasaloppet med, och våra tre skidåkare får lära sig mer om planering av loppet. 

Gunde coachar under Vasaloppet

Del 5. Det stora loppet Del 5. Det stora loppet

En dag präglad av nervositet, kämpaglöd, utmattning, hallucinationer och glädjetårar. Följ med Ingrid och Gunde på en känslosam resa genom Sveriges största skidtävling.

Vi summerar århundradets lopp – Vasaloppet 100 år Vi summerar århundradets lopp – Vasaloppet 100 år

Sedan 2009 har vi varit huvudsponsorer för Vasaloppet. I år lite extra glada och stolta över att på nära håll vara med och fira denna pigga 100-åring. Vi var på plats med vår uppskattade Preem energibar i spåret där 10 000 chokladbollar och 2000 torra mössor delats ut till trötta åkare som behövde extra energi, vi stod i målet och tog emot åkare och hjälpte till att sätta ihop deras skidor med hjälp av Preems fina skidclips.

Vi hade också många anställda och kunder som deltog i olika lopp. Sist men inte minst följde vi Gunde och årets vinnare av ”Gunde coachar” Lennart Ehrencrona som tillsammans åkte 9 mil i bästa Preemmundering. 

 

Gunde Coachar: Århundradets lopp 2022 Gunde Coachar: Århundradets lopp 2022

Tre utmanare coachades av Gunde Svan under 2 dagar i Mora. Mod, vilja och utveckling stod på agendan när Gunde skulle välja slutgiltig vinnare och få åka Vasaloppet med honom.

Vasaloppets vintervecka 2019: Detta var året då Gunde Svan åkte Stafettvasan med fyra glada skidåkare som vunnit Preems tävling. Tack till alla er som besökte oss i Preems energibar i spåret, i montern och i målområdet. 

Cykelvasan 2018: Engagemang och glädje satte tonen för Vasaloppets sommarvecka 2018 och Preems tionde år som huvudsponsor. I Facebookgruppen Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet gav proffscyklisten Emil Lindgren tips och råd.

Vasaloppets vintervecka 2018: Vårt 10-årsjubileum som glad huvudsponsor av Vasaloppet blev en oförglömlig resa. Från uppladdningen till sista målgången i Mora. Gunde Svan coachade tre åkare och följde en av dem genom hela loppet.

Året då Nattvasan gjorde entré som tävling under Vasaloppets vintervecka. I Preemspåret fångade sensorer upp åkarnas rörelser och skapade musik av rörelseenenergin.

Nio lopp under tio dagar lockade 68 024 anmälda deltagare från 55 nationer – nytt anmälningsrekord och nytt nationsrekord. Preem serverade kaffe vid Vasaloppsstarten.

Med 4,5 plusgrader kl 8.00 var det den varmaste Vasaloppsstarten någonsin. Preem utaktionerade startplatser och sålde över 2 000 frukostpåsar – hela behållningen gick till SOS Barnbyar.

Vasaloppet firade 90 år, men var nära att ställas in på grund av varmt väder. Preem införde Preem Hill Race i den tuffa backen innan Oxberg och bjöd på semlor.

Jörgen Aukland stakade sig genom hela Vasaloppet och blev den första att vinna helt utan fästvalla. Preem lanserade Preem Pit Stop och såg till att åkarna snabbt kom tillbaka ut på banan med nytt bränsle.

Året då det för första gången var fler än 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka. Mässbesökare röstade fram Preems monter till ”Bästa monter” på mässan.

Jenny Hansson vann både damklassen i Vasaloppet och Tjejvasan. Preem lanserade en egen valla väck.

Rekordmånga deltog i Vasaloppet och många fastnade i bilköer på väg till start. Året efter infördes ett tak för antalet tävlande. Preem lanserade Vasaloppskortet som gav rabatt på drivmedel och en överblick över banprofilen.

Preem inleder sitt samarbete med och blir en av huvudsponsorerna av Vasaloppet. Initiativet ger mersmak.