I över 10 år har vi varit glad huvudsponsor för Vasaloppet. År av skog, skog och skog. Skog som inte bara är fantastiskt att skida eller cykla igenom, utan som även fungerar utmärkt att göra drivmedel av. Restprodukter som blir över när skogsindustrin landet runt gör virke och pappersmassa blir nämligen en del av innehållet i våra drivmedel. Så nu kan du inte bara skida eller cykla bland tallarna, nu kan du ha dem i tanken också. Skogen är verkligen full av energi.

I över 10 år har vi varit glad huvudsponsor för Vasaloppet. År av skog, skog och skog. Skog som inte bara är fantastiskt att skida eller cykla igenom, utan som även fungerar utmärkt att göra drivmedel av. Restprodukter som blir över när skogsindustrin landet runt gör virke och pappersmassa blir nämligen en del av innehållet i våra drivmedel. Så nu kan du inte bara skida eller cykla bland tallarna, nu kan du ha dem i tanken också. Skogen är verkligen full av energi.
Preems Vasaloppsbussar

Res hållbart till start och från mål Res hållbart till start och från mål

Preem sponsrar Vasaloppets busstransporter både under vinter- och sommarveckan. Bussarna kör på Preem Evolution Diesel, som delvis är gjord av restprodukter från skogsindustrin. På så vis hjälper vi till att minska utsläppen av koldioxid.

Emil Lindgren tipsar

Så gör du träningen ännu roligare Så gör du träningen ännu roligare

Harvar du på i gamla hjulspår med din träning? Mountainbikeproffset Emil Lindgren har svaret på hur du kan hotta upp dina pass.

Emil Lindgren tipsar

Hitta tid för träning på semestern Hitta tid för träning på semestern

Semester och all tid i världen för träning – ändå kan det vara svårt att hålla igång när vardagsrutinerna rubbas. Här är mountainbikeproffset Emil Lindgrens bästa tips för att få in träningen under ledigheten.

Emil Lindgren tipsar

Tre steg till att lyckas med Cykelvasan Lyckas med Cykelvasan

Mountainbikeproffset Emil Lindgren vet hur du förbereder dig inför Cykelvasan på bästa sätt och får en roligare upplevelse.

Se serien Gundes stafettlag

En skidlegend. Fyra amatöråkare. Tillsammans tog de sig an Stafettvasan 2019. Se Preems serie Gundes stafettlag.
Gundes stafettlag

Del 1. Den perfekta utmaningen Del 1. Den perfekta utmaningen

Hur får man fem individer, med olika bakgrund och förutsättningar, att kämpa för varandra som ett lag? Gunde tar sig an uppgiften och delar bland annat med sig av tips för åkning i uppförsbacke.

Gundes stafettlag

Del 2. Fritt fall i Risberg Del 2. Fritt fall i Risberg

Lagmedlemmarna får utmana sina rädslor i de beryktade Risbergsbackarna och lära sig att ramla rätt. Dessutom bestämmer Gunde vem som ska åka vilken sträcka under Stafettvasan 2019.

Gundes stafettlag

Del 3. En för alla Del 3. En för alla

I en något okonventionell tävling mot Utmanarlaget sätter Gunde sina lagmedlemmars laganda, kämpaglöd och tävlingsnerver på prov.

Gundes stafettlag

Del 4. Stafettvasan Del 4. Stafettvasan

Det har blivit dags för själva Stafettvasan. På startlinjen finns både Gundes stafettlag och Utmanarlaget. Följ med på den spännande färden från Sälen till Mora och se hur det går för Gunde och hans fyra lagkamrater.

Se serien Gunde coachar inför Vasaloppet

Inför Vasaloppet 2018 vann tre skidåkare personlig coachning av Gunde Svan. Här kan du följa deras resa mot Vasaloppet.
Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 1. Gundes överraskning Del 1. Gundes överraskning

Gunde ger Preems vinnartrio tips om kläder, utrustning och balans och bjuder åkarna på en omvälvande överraskning.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 2. Diagonalteknik Del 2. Diagonalteknik

Våra tre åkare vill alla vinna priset att få åka Vasaloppet med Gunde. Med det målet i sikte kämpar Preems vinnartrio hårt för att bemästra diagonaltekniken.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 3. Mot toppen Del 3. Mot toppen

Kampen om att få åka Vasaloppet tillsammans med Gunde hårdnar när våra tre skidåkare tar sig an Gundes stakningsutmaning. 

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 4. Gundes beslut Del 4. Gundes beslut

Gunde avslöjar vem han kommer att åka Vasaloppet med, och våra tre skidåkare får lära sig mer om planering av loppet. 

Gunde coachar under Vasaloppet

Del 5. Det stora loppet Del 5. Det stora loppet

En dag präglad av nervositet, kämpaglöd, utmattning, hallucinationer och glädjetårar. Följ med Ingrid och Gunde på en känslosam resa genom Sveriges största skidtävling.

Vasaloppet i backspegeln

Genom åren som huvudsponsor av Vasaloppet har vi har vi samlat på oss många fina minnen – här är några.

Cykelvasan 2019: Ett lerigt och regnigt år, men lika roligt för det. Preem fortsatte sitt samarbete med mountainbikeproffset Emil Lindgren som skapade engagemang både på Facebook och vid Preems tält i Lindvallen.

Vasaloppets vintervecka 2019: Detta var året då Gunde Svan åkte Stafettvasan med fyra glada skidåkare som vunnit Preems tävling. Tack till alla er som besökte oss i Preems energibar i spåret, i montern och i målområdet. 

Cykelvasan 2018: Engagemang och glädje satte tonen för Vasaloppets sommarvecka 2018 och Preems tionde år som huvudsponsor. I Facebookgruppen Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet gav proffscyklisten Emil Lindgren tips och råd.

Vasaloppets vintervecka 2018: Vårt 10-årsjubileum som glad huvudsponsor av Vasaloppet blev en oförglömlig resa. Från uppladdningen till sista målgången i Mora. Gunde Svan coachade tre åkare och följde en av dem genom hela loppet.

Året då Nattvasan gjorde entré som tävling under Vasaloppets vintervecka. I Preemspåret fångade sensorer upp åkarnas rörelser och skapade musik av rörelseenenergin.

Nio lopp under tio dagar lockade 68 024 anmälda deltagare från 55 nationer – nytt anmälningsrekord och nytt nationsrekord. Preem serverade kaffe vid Vasaloppsstarten.

Med 4,5 plusgrader kl 8.00 var det den varmaste Vasaloppsstarten någonsin. Preem utaktionerade startplatser och sålde över 2 000 frukostpåsar – hela behållningen gick till SOS Barnbyar.

Vasaloppet firade 90 år, men var nära att ställas in på grund av varmt väder. Preem införde Preem Hill Race i den tuffa backen innan Oxberg och bjöd på omåttligt populära semlor i montern. 

Jörgen Aukland stakade sig genom hela Vasaloppet och blev den första att vinna helt utan fästvalla. Preem lanserade Preem Pit Stop och såg till att åkarna snabbt kom tillbaka ut på banan med nytt bränsle, mjuka muskler och bättre fäste.

Året då det för första gången var fler än 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka. Mässbesökare röstade fram Preems monter till ”Bästa monter” på mässan.

 

Jenny Hansson vann både damklassen i Vasaloppet och Tjejvasan. Preem lanserade en egen valla väck.

Rekordmånga deltog i Vasaloppet och många fastnade i bilköer på väg till start. Året efter infördes ett tak för antalet tävlande. Preem lanserade Vasaloppskortet som gav rabatt på drivmedel och en överblick över banprofilen.

Preem inleder sitt samarbete med och blir en av huvudsponsorerna av Vasaloppet. Initiativet ger mersmak.