Så håller du igång med träningen under semestern


Semestern är till för avkoppling och återhämtning. Det behöver dock inte betyda att du bör eller måste sluta träna. Tvärtom. Att få in träning under hela året är bra för kropp och knopp. Mouintainbikeproffset Emil Lindgren delar med sig av sina bästa träningstips under semestern.

  1. Träna innan resten av världen vaknar

    Känn lugnet och flåsa dig trött när alla andra sover. Är du uppe i ottan får du första tjing på nybakat bröd. Nybakat är alltid godast. Men kom ihåg – sömn är också viktigt för återhämtningen.

  2. Träna med familj och vänner

    Kör stafett eller korta tidsintervaller. Både enkelt och roligt att genomföra. Här är det viktigt att lägga träningen på en rimlig nivå så att alla kan vara med. Tips på hur du tränar cykelstafett och hårda intervaller i backe hittar du här.

  3. Transportträna

    Det innebär helt enkelt att passa på att träna om du ska ta dig från punkt a till punkt b. Har du exempelvis möjlighet att ställa bilen en bit från din slutdestination för att springa eller cykla sista biten får du "gratisträning". Ska du in till stan för några ärenden kan du springa eller cykla in, så slår du två flugor i en smäll. Väldigt tidseffektivt.

Lycka till med träningen!

Som glad huvudsponsor till Vasaloppet ställer vi nu om och är med och genomför Hemmavasan 2020. Hemmavasan är motionslopp i grenarna cykel och löpning, som hämtat sina distanser från Vasaloppets ordinarie sommarlopp.

Dessutom kan du välja distansen 10 km. Under perioden den 15–22 augusti kan du delta i Hemmavasan där du är. Lördag den 15 augusti är den stora Hemmavasa-dagen.

Läs mer på Vasaloppets hemsida (extern sida) >>