Roligaste träningspassen på cykel


Harvar du på i gamla hjulspår med din cykelträning? Mountainbikeproffset Emil Lindgren tipsar om hur du kan utveckla din träning och ha roligt på samma gång.

Får du lätt syra i benen när du cyklar kan du träna upp din toleransnivå genom olika intensivpass. Mountainbikeproffset Emil Lindgren och tillika vinnare av Cykelvasan 2019 delar med sig av sina roligaste träningspass där du sätter mjölksyran på prov.

– Nu ska ni få mina bästa tips för att bli vän med mjölksyran, det lär behövas där ute.

  1. Cykelstafett

    Gör en kort bana och kör en stafett med dina kompisar.Räkna med två-fem minuters arbetstid och lika lång vila. Kör så länge ni tycker det är kul.

  2. Hårda intervaller i backe

    Hitta en svagt lutande uppförsbacek och kör allt vad du har i 5 x 30 sekunder. var inte rädd om du börjar må illa. Det gör nästan alla när mjöksyran sprutar. Ju mer du tar ut dig desto mer utvecklar du din fysiska prestationsförmåga.

  3. Maxlopp

    Hitta ett motionsspår som tar cirka 10-15 minuter att cykla. Maxa sedan banan på tid efter en ordentlig uppvärmning. Men glöm inte att varva ner efteråt. Skriv sedan ner tiden och kör passet en gång i månaden för att se hur du utvecklas.

Lycka till!

Som glad huvudsponsor till Vasaloppet ställer vi nu om och är med och genomför Hemmavasan 2020. Hemmavasan är motionslopp i grenarna cykel och löpning, som hämtat sina distanser från Vasaloppets ordinarie sommarlopp.

Dessutom kan du välja distansen 10 km. Under perioden den 15–22 augusti kan du delta i Hemmavasan där du är. Lördag den 15 augusti är den stora Hemmavasa-dagen.

Läs mer på Vasaloppets hemsida (extern sida) >>