Lysekil Women's Match

Lysekil Women’s Match har sedan starten 2004 utvecklats till världens främsta matchracingtävling för damer. Preem har sedan starten varit huvudsponsor till eventet.

Lysekil Women’s Match är inte bara en unik matchracingregatta för världens bästa seglare. Det är också en folkfest där besökare kan uppleva fantastisk mat, underhållning och massor av spännande aktiviteter i evenemangsområdet - och det är gratis inträde till allt!

– I år är tävlingen också årets officiella världsmästerskap, den mest prestigefulla titeln som finns inom matchracing, säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match. Vi är väldigt glada att få ansvaret från Internationella Seglarförbundet att arrangera VM och det innebär att vi har ett väldigt starkt startfält med de bästa lagen i världen,

Som vanligt finns Preem på plats med monter i evenemangsområdet. Där berättar vi om vår resa mot ett hållbart samhälle, visar film på vår nya anläggning och delar ut fina erbjudanden på våra stationer. Barnen kan köra radiostyrda båtar och i vår foodtruck finns gott kaffe, bulle och korv - alla intäkter går till organisationen Strandstädarna. Dem kan du följa med ut på öarna på lördag och hjälpa till att städa stränder! Och som vanligt bjuder Preem på gratiskonserter, i år med Miss Li, Linnea Henriksson och Bamse och hans vänner!

Läs mer om programmet på LWMs hemsida

Preem stödjer damseglingen Preem stödjer damseglingen

- Det är fantastiskt att se att Lysekil Women’s Match fortsätter vara den mest populära tävlingen bland seglarna säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match. Vi har jobbat med att lyfta damsegling i många år och arbetar också för att utveckla nya sätt att ge publiken en härlig upplevelse.