Möt eleverna

I mitten av november fick Preems Stockholmskontor besök av en sjundeklass från Kvarnhagsskolan i Alby. Under en förmiddag fick eleverna lära sig om allt från oljepriser till hur en kundtjänst arbetar.

Marcel Lacecki, klass 7A, Kvarnhagsskolan

Marcel Lacecki Kvarnhagsskolan

Vad tyckte du om studiebesöket på Preem?

– Det var spännande att få prata med andra personer som jobbar om hur det är, och få lära sig om vilken kurs man måste gå för att kunna få jobbet. 

Vad har du lärt dig i dag?

– Jag har lärt mig att jobba är inte så enkelt som jag trodde. Till exempel när man säljer bensin eller råolja måste man ta rätt beslut för att hamna på plus och inte minus.

Vad tänker du kring din framtid?

– Jag har inte bestämt mig riktigt. Med tiden så kommer jag komma fram till det. I skolan gillar jag att lyssna på läraren. Två ämnen jag gillar är träslöjd och matte.

 Byggnadsingenjör kanske?

– Ja, kanske det! 

Firel Shaoo, klass 7A, Kvarnhagsskolan

Firel Shaoo Kvarnhagsskolan

Vad tyckte du om studiebesöket på Preem?

– Jag tänkte först att det fanns få jobb att välja mellan, men nu när jag ser Preem och andra affärer så vet jag att det finns många andra jobb på de företagen.

 Vad vill du jobba med i framtiden?

– Det har jag inte bestämt än. Jag tycker det är svårt att välja. I skolan gillar jag matte och engelska, så jag tror att jag kommer att jobba med något där man får räkna mycket.

 Vad tycker du om My Dream Now?

– Det är kul. Vi får diskutera om vad vi vill bli när vi blir stora, och träffa nya människor i skolan. Skolan känns viktigare nu.