Se serien Gunde coachar inför Vasaloppet

Inför Vasaloppet 2018 vann tre skidåkare personlig coachning av Gunde Svan. Här kan du följa deras resa mot Vasaloppet.
Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 1. Gundes överraskning Del 1. Gundes överraskning

Gunde ger Preems vinnartrio tips om kläder, utrustning och balans och bjuder åkarna på en omvälvande överraskning.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 2. Diagonalteknik Del 2. Diagonalteknik

Våra tre åkare vill alla vinna priset att få åka Vasaloppet med Gunde. Med det målet i sikte kämpar Preems vinnartrio hårt för att bemästra diagonaltekniken.

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 3. Mot toppen Del 3. Mot toppen

Kampen om att få åka Vasaloppet tillsammans med Gunde hårdnar när våra tre skidåkare tar sig an Gundes stakningsutmaning. 

Gunde coachar inför Vasaloppet

Del 4. Gundes beslut Del 4. Gundes beslut

Gunde avslöjar vem han kommer att åka Vasaloppet med, och våra tre skidåkare får lära sig mer om planering av loppet. 

Gunde coachar under Vasaloppet

Del 5. Det stora loppet Del 5. Det stora loppet

En dag präglad av nervositet, kämpaglöd, utmattning, hallucinationer och glädjetårar. Följ med Ingrid och Gunde på en känslosam resa genom Sveriges största skidtävling.

I över 10 år har vi varit glad huvudsponsor för Vasaloppet. År av skog, skog och skog. Skog som inte bara är fantastiskt att skida eller cykla igenom, utan som även fungerar utmärkt att göra drivmedel av. Restprodukter som blir över när skogsindustrin landet runt gör virke och pappersmassa blir nämligen en del av innehållet i våra drivmedel. Så nu kan du inte bara skida eller cykla bland tallarna, nu kan du ha dem i tanken också. Skogen är verkligen full av energi.

I över 10 år har vi varit glad huvudsponsor för Vasaloppet. År av skog, skog och skog. Skog som inte bara är fantastiskt att skida eller cykla igenom, utan som även fungerar utmärkt att göra drivmedel av. Restprodukter som blir över när skogsindustrin landet runt gör virke och pappersmassa blir nämligen en del av innehållet i våra drivmedel. Så nu kan du inte bara skida eller cykla bland tallarna, nu kan du ha dem i tanken också. Skogen är verkligen full av energi.

Vasaloppet i backspegeln

Genom åren som huvudsponsor av Vasaloppet har vi har vi samlat på oss många fina minnen – här är några.

2018: Vårt 10-årsjubileum som glad huvudsponsor av Vasaloppet blev en oförglömlig resa. Från uppladdningen till sista målgången i Mora.

Året då Nattvasan gjorde entré som tävling under Vasaloppets vintervecka. I Preemspåret fångade sensorer upp åkarnas rörelser och skapade musik av rörelseenenergin.

Nio lopp under tio dagar lockade 68 024 anmälda deltagare från 55 nationer – nytt anmälningsrekord och nytt nationsrekord. Preem serverade kaffe vid Vasaloppsstarten.

Med 4,5 plusgrader kl 8.00 var det den varmaste Vasaloppsstarten någonsin. Preem utaktionerade startplatser och sålde över 2 000 frukostpåsar – hela behållningen gick till SOS Barnbyar.

Vasaloppet firade 90 år, men var nära att ställas in på grund av varmt väder. Preem införde Preem Hill Race i den tuffa backen innan Oxberg och bjöd på omåttligt populära semlor i montern. 

Jörgen Aukland stakade sig genom hela Vasaloppet och blev den första att vinna helt utan fästvalla. Preem lanserade Preem Pit Stop och såg till att åkarna snabbt kom tillbaka ut på banan med nytt bränsle, mjuka muskler och bättre fäste.

Året då det för första gången var fler än 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka. Mässbesökare röstade fram Preems monter till ”Bästa monter” på mässan.

 

Jenny Hansson vann både damklassen i Vasaloppet och Tjejvasan. Preem lanserade en egen valla väck.

Rekordmånga deltog i Vasaloppet och många fastnade i bilköer på väg till start. Året efter infördes ett tak för antalet tävlande. Preem lanserade Vasaloppskortet som gav rabatt på drivmedel och en överblick över banprofilen.

Preem inleder sitt samarbete med och blir en av huvudsponsorerna av Vasaloppet. Initiativet ger mersmak.

Vi minns Vasaloppets sommarvecka 2018

Cykelvasan 2018

Vi summerar sommaren Vi summerar sommaren

Engagemang och glädje satte tonen för Vasaloppets sommarvecka 2018 och Preems tionde år som huvudsponsor. Nu laddar vi för nästa år. Vi ses väl?!

Preems Vasaloppsbussar

Res hållbart till start och från mål Res hållbart till start och från mål

Preem sponsrar Vasaloppets busstransporter både under vinter- och sommarveckan. Bussarna kör på Preem Evolution Diesel, som delvis är gjord av restprodukter från skogsindustrin. På så vis hjälper vi till att minska utsläppen av koldioxid.

Tack för besöket

Nya krafter med älgkorv och kaffe Nya krafter med älgkorv och kaffe

Tack för alla trevliga samtal och glada miner vi mötte i vår monter i Lindvallen 10-12 augusti. Många passade på att provsmaka vår nya älgkorv, som nu lanserats på våra stationer, samt avnjuta en kopp ekologiskt kaffe. Vi hoppas att det smakade!

Och givetvis är ni välkomna tillbaka i vinter eller under Cykelvasan 2019. Vi ses!

Preemhälsningen i målområdet

Livesända hälsningar till familj och vänner Livesända hälsningar till familj och vänner

Var du en av dem som tog chansen att lämna din egen live-sända hälsning till nära och kära direkt efter målgång? Du vet väl att du kan se hälsningen i efterhand på  vasaloppet.tv.

Quiz-vinnare

Grattis Simon, Anders och Anne! Grattis Simon, Anders och Anne!

Simon Torstensson tog hem första pris i vår quiz-tävling i montern och säkrade därmed en startplats i Cykelvasan 2019. Andra pris gick till Anders Pellden, som vann ett presentkort på 500 kronor på Preem. Tredje pris kammade Anne Salzer hem – ett presentkort på Preem värt 200 kronor. Grattis!

Rätt svar på utslagsfrågan "Hur mycket råtallolja krävs för att producera en liter biodiesel?" var 0,95 liter.

Emil Lindgren tipsar

Tre steg till att lyckas med Cykelvasan Lyckas med Cykelvasan

Mountainbikeproffset Emil Lindgren vet hur du förbereder dig inför Cykelvasan på bästa sätt och får en roligare upplevelse.

Emil Lindgren tipsar

Så gör du träningen ännu roligare Så gör du träningen ännu roligare

Harvar du på i gamla hjulspår med din träning? Mountainbikeproffset Emil Lindgren har svaret på hur du kan hotta upp dina pass.

Emil Lindgren tipsar

Hitta tid för träning på semestern Hitta tid för träning på semestern

Semester och all tid i världen för träning – ändå kan det vara svårt att hålla igång när vardagsrutinerna rubbas. Här är mountainbikeproffset Emil Lindgrens bästa tips för att få in träningen under ledigheten.