Möt Filip

Filip Mellander driver sedan 20 år tillbaka stationen vid Ullevi i Göteborg. Tillsammans med sina 15 medarbetare vann de nyligen priset som årets station 2020. Hör Filip berätta om det roligaste med sitt jobb och hur man skapar ett vinnande team.

Berätta om din roll som stationschef, hur ser en vanlig dag ut?
I min roll som chef hjälper jag till med det mesta. Jag brukar börja dagen klockan 07.00 med ett pass i kassan. Under resten av dagen pratar jag med kunder, stöttar min personal, sköter en del kontorsarbete eller agerar fastighetsskötare och klipper gräs eller lagar något som gått sönder. Det finns ingen dag som är den andra lik!

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Relationen med kunder och personal är det roligaste. Vi har många stamkunder som vi kan namnet på. När de kommer in i butiken vet vi exakt hur de vill ha sitt kaffe och vad de vill ha till.

Hur skapar man ett vinnande team?
Jag tror mycket på att ha kul tillsammans och att ha en kompisrelation till sin personal. Man ställer upp för sina vänner. Jag är transparent med det mesta och mina medarbetare har friheten att byta pass med varandra. Vi försöker också hitta på mycket saker tillsammans utanför jobbet. Vi brukar till exempel åka på resor eller ses på middagar hemma hos varandra.