Möt Jessica

Jessicas favoritpass börjar klockan 4 på morgonen. Genom alla händelserika och roliga år som distriktschef var det en dröm som vägrade släppa taget om Jessica Vik - att bli stationsägare. Idag driver hon Preem Stenungsund.

Har du alltid velat bli egenföretagare?

Ända sen jag var ung och jobbade på station har jag drömt om att driva en egen, men åren gick och i stället tog jag ett fantastiskt jobb som distriktschef på Preem. Men så en dag, efter 17 år, tog jag och min chef en biltur och stannade till vid vad som då bara var en bit mark. 'Här ska vi bygga en station, har du lust att driva den?' sa han. Det kunde jag inte tacka nej till, berättar Jessica.


Vad är det bästa med att jobba på station?
- Jag älskar kundmötet och att få jobba i butik. En vanlig dag är det mycket spring och på en station gör man sällan en grej i taget. Jag står i kassan, rengör kaffeautomaterna, sen tillbaka till kassan, efter det vidare till att fixa semlor och sen något helt annat, säger Jessica.


Är det mycket jobb?
- Ja, jag jobbar mycket mer nu än när jag var anställd men det är friare så jag har trots det mer tid över till barnen. Det är fantastiskt. Jag startade upp stationen samtidigt som mitt tredje barn föddes så han var med här och hängde på armen de första månaderna av sitt liv. Det pass jag tycker mest om är från 04 till 14, då hinner jag landa hemma en stund och sen hämta barnen på skolan. Den enda utmaningen med det passet är att lägga sig i tid på kvällen, avslutar hon.