Affärsområdeschef Marknad & Försäljning, Stockholm

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Då kan du vara den vi söker!

 

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som Affärsområdeschef för Marknad & Försäljning har du en viktig roll i att utveckla Preem in i framtiden. Du har det övergripande resultat- och ledningsansvaret för affärsområdet och är ytterst ansvarig för de ingående resultatenheterna, deras utveckling och affärsområdets strategier samt mål. Som medlem i Preems koncernledning har du ett därutöver en nyckelroll i att utifrån ett helhetsperspektiv driva företaget framåt. 

 

Affärsområdet Marknad & Försäljning har de senaste åren haft god lönsamhet och tillväxt, men verkar i en bransch i ett mycket spännande och starkt förändringsskede. Omvandlingen mot förnybart kommer ställa stora och förändrade krav på såväl affären och dess strategier som ledarskap och organisation. Vi söker dig med ett genuint affärsintresse och som framgångsrikt drivit utveckling och förändring av större verksamheter med resultatansvar. Ett ledarskap präglat av öppenhet och samverkan tillsammans med en förmåga att sätta tydliga mål samt skapa engagemang kring dessa är viktiga byggstenar för att lyckas i rollen.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

  

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har erfarenhet från:

- Ett helhetsansvar som affärsområdeschef, VD eller motsvarande med eget resultatansvar.

- Seniora kommersiella roller B2B sannolikt med spets inom försäljning och marknadsföring.

- Att framgångsrikt leda en verksamhet i förändring.

- Att utveckla och implementera strategier.

Vidare ser vi att du har relevant akademisk examen samt är flytande i engelska i såväl tal som skrift.  Meriterande är även ytterligare funktionell bredd, från ex supply chain och/eller produktion.

  

Är det här du?

Som person är du mål och resultatinriktad. Dessa egenskaper kombinerar du med en hög analytisk och strategisk förmåga.

Du brinner för att leda och utveckla andra genom ett tydligt men lyhört ledarskap.

Eftersom du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete behöver du vara bra på att bygga relationer, både externt och internt. Det gör du genom att i samarbetet med andra vara lösningsorienterad, prestigelös och pragmatisk.

  

Ta reda på mer!

Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, men senast  15/6 till vår samarbetspartner i denna rekrytering, Alumni  application@alumniglobal.com, med referens AECK-846317 i mailets ämnesrad. I din ansökan vill vi att du bifogar cv och personligt brev.

Interna sökanden ombedes skicka sin ansökan till Ylva.Nyberg@preem.se.

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-06-15

Skicka in din jobbansökan:
application@alumniglobal.com

Kontaktperson:

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här