Affärsutvecklare näringspolitik och lagstiftning, Stockholm

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Du får vara med på Preems resa och skapa förutsättningar för att transformera en industri från fossil till förnybar och ta ett ökat samhällsansvar!

Jobba för framtiden redan idag 

I rollen som affärsutvecklare inom näringspolitik och lagstiftning, kommer du att ansvara för att ge strategisk och taktisk rådgivning inom transport- och energipolitik avseende både Sverige och EU.

Du jobbar inom ramen för en rad svenska och internationella samarbetsorgan. Du säkerställer att vi får så goda förutsättningar som möjligt för att kunna ställa om produktion och försäljning till mer hållbart och på sikt kunna bli klimatneutrala.

Vi som jobbar inom strategi och affärsutveckling arbetar för att utveckla Preem inom frågor som förnybara bränslen och produkter. Vi skapar förutsättningar för nya affärer och samarbeten. Du kommer att vara ett viktigt kugghjul i maskineriet för att Preem ska kunna ställa om med bibehållen eller förbättrad konkurrensförmåga. Du arbetar för att säkerställa att lagstiftning eller policys som antas skapar så goda förutsättningar som möjligt.

Rollen ingår i koncernfunktionen strategi och affärsutveckling och du rapporter till chefen för den samma. Du ingår i ledningsgruppen och har ansvaret för omvärldsanalys av ditt område. Din roll har många kontaktytor och samarbeten såväl inom som utanför Preem och du kommer speciellt att arbeta nära Kommunikation & Public Affairs för att optimera genomslag för våra ståndpunkter.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Framtagning av näringspolitiska analyser inom området
  • Företräda Preem som talare och debattör vid externa evenemang
  • Bedriva omvärldsanalys inom transport och energi
  • Svara på lagremisser inom transport- och energiområdet
  • Stödja övrig verksamhet inom Preem med näringspolitisk analys kopplat till vår nuvarande och framtida verksamhet
  • Vid behov företräda Preem som sakkunnig i externa organ
  • Resor är frekvent förekommande inom Sverige och EU

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Du är senior i din roll och har erfarenhet av kvalificerat arbete inom energi och/eller transportsektorn. Du har tidigare erfarenhet av arbete med näringspolitiska frågor. Vi ser att det är viktig att du har erfarenhet från tung industri och förstår den totala värdekedjan. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från raffinaderibranschen.

Du har förmodligen en högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller annan relevant inriktning. Du har avancerade kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet. Kunskap inom fler språk är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

Vi söker dig som har förmågan att skapa ett stort förtroende för dig som person, du är kommunikativ och utrycker dig tydligt och är affärsmässig. Du håller presentationer och talar offentligt med skicklighet och självförtroende. Du skriver på ett välstrukturerat och logiskt sätt och för att tillgodose behoven hos den tilltänkta målgruppen. Vidare har du förmågan att identifiera affärsmöjligheter och arbetar strategiskt för att nå organisationens mål.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Backmark mattias.backmark@preem.se. eller 010-450 41 80 Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 21 november2019.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-11-21

Kontaktperson:

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här