Affärsutvecklare/ Utvecklingsingenjör till Preemraff i Lysekil

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och vill vara med och bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker.

Med utgångspunkt i Preems strategier får du en utvecklande roll, som innebär att du ska vara med att utveckla Preem affär, med ett tydligt fokus på framtagande av nya värdekedjor från hållbar förnybar råvara till drivmedel med implementation på Preemraff Lysekil. Preem har stort fokus på den svenska skogen som råvara till framtida drivmedel. Här kommer du att verka inom ett lika brett som spännande område, där du verkligen får arbeta med både interna och externa kontaktytor. 

Jobba för framtiden redan idag

Tillsammans med övriga i teamet på Affärsutveckling och i tätt samarbete med utvecklingsteamet på Preemraff är du med att hitta nästa generations drivmedel baserat på förnybara råvaror. Du är med att ta fram nya idéer på och utvärderar nya förslag på projekt inom framställning av drivmedel från förnybara råvaror med fokus på Preems raffinaderi i Lysekil. Du kommer att jobba inom de projekt Affärsutveckling driver med implementation i Lysekil och koordinera ditt arbete med Tekniksektionen i Lysekil för att gå från idé till projekt och genomförande. Du är med och letar fram nya idéer till utvecklingsprojekt och forskningsuppdrag som driver Preems förmåga framåt inom den förnybara ekonomin.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med stort driv och personligt engagemang för utveckling av förnybara drivmedel med flerårig bakgrund från processindustri med fokus på utvecklingsarbete inom processteknik och nya affärer.

Du har med stor sannolikhet en masterexamen från ett tekniskt universitet eller högskola. Extra meriterande är om du även har en examen inom ekonomi.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

Som vår nya kollega på Affärsutveckling har du ett stort tekniskt intresse, du är drivande, öppen, ledande och metodisk. I samverkan med övriga i gruppen är du med och skapar relationer med samarbetspartners, både internt och externt. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. Dessa egenskaper kombinerar du med ett affärsmässigt och metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Din förmåga att leda och driva arbetet framåt tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Mattias Backmark på +46 10 450 4180. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 10/12-17 till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Affärsutvecklare/utvecklingsingenjör LYR”.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-12-10

Kontaktperson:

Mattias Backmark
Chef Affärsutveckling
Tel 010- 450 41 80

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här