Arbetsmiljöingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Har du några års erfarenhet av arbete på vårt raffinaderi? Vill du prova på en annan roll där din erfarenhet i kombination med högt säkerhetstänk spelar roll? Då ska du söka denna tjänst!

 

Jobba för framtiden redan idag

Tjänsten tillhör Preems gemensamma Safety-avdelning som utgör en stödfunktion avseende arbetsmiljö och säkerhet för hela Preems verksamhet. Avdelningen består av elva medarbetare, fördelade på tre orter och med kompetens inom anläggningssäkerhet och arbetsmiljö. Din främsta uppgift blir att stötta organisationen på raffinaderiet i Göteborg i frågor inom arbetsmiljö. I din roll förväntas du bland annat:

 

  • Stödja organisationen i arbetsmiljöfrågor och delta i samverkan kring arbetsmiljö- och skyddsfrågor
  • Hålla utbildningar för intern och extern personal
  • Delta i, leda och dokumentera riskanalyser och skyddsronder
  • Underhålla rutiner och instruktioner relaterade till arbetsmiljö och personskydd
  • Bevaka incidentrapportering och medverka vid framtagande av personskadestatistik
  • Bevaka och tolka lagar

 

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är heltid och tidsbegränsad till 31/12 2019.

Har du den här bakgrunden?

Vi vänder oss i första hand till dig som har ett gediget intresse för arbetsmiljöfrågor! Vi tror att du har erfarenhet av arbete i processindustri och/eller erfarenhet av eller utbildning i arbete som arbetsmiljöingenjör, skyddsombud eller skyddsingenjör. Om du känner till Preems arbetstillståndsprocess, som utförandeansvarig eller tillståndsgivare är det meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 

Är det här du?

Du är en social och pedagogisk person som kommunicerar väl med personer i olika befattningar. Du är lättlärd, bekväm med att prata inför andra människor och kan jobba självständigt och strukturerat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Lind Chef Safety, tel 010-450 41 66.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 20 februari 2019.

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-02-20

Kontaktperson:
Charlotte Lind +46 10-4504166

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här