Arbetsmiljöingenjör till Preems raffinaderi i Lysekil

Drivs du av att säkerställa och förbättra arbetsmiljön för dig själv och dina kollegor? Preem söker nu en Arbetsmiljöingenjör på heltid till raffinaderiet i Lysekil.

Jobba för framtiden redan idag

Tjänsten tillhör Preems Safety-avdelning som utgör en stödfunktion avseende arbetsmiljö och anläggningssäkerhet för hela Preems verksamhet. Avdelningen består av nio medarbetare med kompetens inom anläggningssäkerhet och arbetsmiljö.

 

I rollen som arbetsmiljöingenjör på Safety-avdelningen kommer du att ha ett omväxlande arbete med stor kontaktyta gentemot verksamheten. Din roll blir att vara raffinaderiets expert i arbetet med ständiga förbättringar av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att:

 

  • Stödja verksamhetens skyddsarbete genom deltagande i forum för arbete med arbetsmiljö- och skyddsfrågor såsom arbetsmiljökommitté och olika skyddsgrupper.
  • Leda och delta i skyddsronder, riskanalyser, incidentutredningar etc.
  • Utfärda och underhålla rutiner och instruktioner relaterade till arbetsmiljö och personskydd, samt utföra revisioner.
  • Bevaka incidentrapporteringen och medverka vid framtagande av statistik och analyser, samt lämna förslag till arbetsmiljöförbättrande åtgärder.
  • Utarbeta standarder för arbetsmiljöfrågor samt vara rådgivare vid inköp, val och utformning av maskiner, arbetslokaler, processer samt vid val av material och kemikalier.
  • Leda, planera och medverka i arbetsmiljö- och skyddsrelaterad information och utbildning av egen personal och entreprenörer.
  • Bevaka interna och externa händelser, lagstiftning, standarder, trender och ny teknik inom arbetsmiljöområdet samt sprida relevant information till verksamheten.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där arbetet sker dagtid

Har du den här bakgrunden?

Vi vänder oss i första hand till dig som har utbildning på högskolenivå med arbetsmiljö, kemi- eller processinriktning, erfarenhet av arbete inom processindustri, och/eller erfarenhet av arbete som arbetsmiljöingenjör eller skyddsingenjör. Körkort, flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav.

 

Är det här du?

Du är en social och pedagogisk person som kommunicerar väl med personer i olika befattningar. Då rollen ställer krav på självständigt arbete ser vi gärna att du har ett strukturerat och drivande arbetssätt. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Dfind Science & Engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom. Då tjänsten ska tillsättas snarast kommer intervjuer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 12 mars 2017. För att söka jobbet, följ anvisad länk. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-03-12

Kontaktperson:

Johanna Engblom
tel: 0725-328441

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här