Avdelningschef forskning och utveckling, Preem

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och vill vara med och bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker. Med utgångspunkt i Preems strategier får du en central roll, som innebär att Du är ansvarig för de forskningsprogram Preem driver själva eller tillsammans med andra bolag eller akademi. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Affärsutveckling, tillsammans med Chef för Nya Möjligheter och Chef för Strategi och Analys och rapportera till chefen för Affärsutveckling. Du leder själv en avdelning med forskningsingenjörer som är gränssnittet mellan Preems utvecklingsverksamhet och våra samarbetspartners. Du är ansvar för att Preems forskningsprogram går enligt plan och att nya program resurssätts med rätt kompetenser. Du kommer att ha budgetansvar för denna verksamhet.

 Utöver forskning och utveckling ansvarar Affärsutveckling även för traditionella affärsutvecklingsuppdrag som förvärv och fusioner och interna studier. Vi bedriver koncernens strategiska omvärldsanalys och driver Preems strategiarbete som pekar ut riktningen för ett av Sveriges mest spännande bolag.

Jobba för framtiden redan idag
Du arbetar aktivt med att styra Preems satsningar inom F&U i dialog med din grupp och andra nyckelpersoner inom Preems strategiska utvecklingsverksamhet. Du kommer att ha personalansvar för upp till 4 personer. Du kommer att få möjlighet att bygga ihop en grupp som ska hjälpa dig att ta Preems satsningar inom F&U till nästa nivå. Du kommer att få ansvar för Preems patentportfölj och ansvara för hantering av patentfrågor inom Preem.

 Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom

kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, placeringort Stockholm, Göteborg, Lysekil

 Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med stort driv och personligt engagemang för utveckling av förnybara energiprodukter med erfarenhet från applicerad forskning inom energi- eller skogsindustrin. Du har med stor sannolikhet en doktorsutbildning inom energiområdet från ett universitet eller högskola. Du har kanske jobbat med applicerad forskning inom energi, kolvätekemi och/eller skogskemi och ett extra plus är om du har erfarenhet från att jobba inom industri så att du tidigt kan identifiera den stora skalans behov och omvandla detta till frågeställningar man kan besvara i mindre skala.

Är det här du?
Som vår nya kollega inom Affärsutveckling är du innovativ, drivande och uthållig med god känsla för noggrannhet och struktur. Du är duktig på att se helheter och dra slutsatser från olika vetenskapliga försök i olika skalor. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Du har god förståelse vetenskapligt arbete men kan också omsätta detta i praktiken. Du kan formulera problemställningar som kan testas i labb och verkligheten. Dessa egenskaper kombinerar du med ett affärsmässigt och metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din och andras tid. Din förmåga att leda och driva ditt och andras arbete framåt tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten, kontakta Mattias Backmark på +46 10 450 4180. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 21/11-18. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

 På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

 #LI

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm;Lysekil;Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-11-21

Kontaktperson:

Ansök här