Avdelningschef Processteknik Preemraff, Lysekil

Vill Du utvecklas i en chefsroll på en avdelning med fokus på utveckling av såväl processanläggningar som arbetssätt och medarbetare? Har Du en stark drivkraft att bidra till produktionen av framtidens drivmedel? Då kan Du vara Avdelningschefen vi söker!

Jobba för framtiden redan idag
Processteknikavdelningen är organisatoriskt placerad inom Tekniksektionen, en del av Preems affärsområde Raffinering. Du kommer ha ansvar för en avdelning som idag består av 11 medarbetare och du kommer att rapportera till Teknikchefen.

Du kommer att ansvara för avdelningens arbete med att:

 • bidra till optimalt utnyttjande av befintliga anläggningar med avseende på Säkerhet, Ekonomi, Produktkvalitet, Energieffektivitet och Miljöpåverkan
 • utveckla anläggningarna för att möta framtidens utmaningar och krav

I avdelningens ansvarsområde ingår bl a:

 • Att bistå Produktion och Underhåll med tekniskt stöd och problemlösning inom ansvarsområdet processteknik
 • Analys av anläggningsbegränsningar och framtagande av förbättringsförslag
 • Initiering av och deltagande vid investeringsprojekt
 • Regelbunden anläggningsuppföljning av kapacitet, utbyten, produktkvalitet, energiförbrukning, katalysatorlivslängd
 • Framtagning av data för LP-modell samt processmodellering
 • Genomförande av testkörningar av anläggningar
 • Lönsamhetsoptimering på kort och lång sikt
 • Att delta i planering och utförande av anläggningsstopp med fokus på katalysatorhantering och processteknisk inspektion

I Din chefsroll har Du dessutom det direkta ansvaret för:

 • Utveckling inom avdelningens ansvarsområden samt ledning av det direkta arbetet inom dessa
 • Personalen i din arbetsgrupp (kompetensutveckling, arbetsmiljö mm)
 • Framtagande och uppföljning av avdelningens kostnads- och investeringsbudget
 • Avdelningens målstyrning och kvalitetssäkring

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placeringsort i Lysekil.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med ett flertal års erfarenhet från processindustri, och allra helst från petroleumraffinering eller petrokemi. Du är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning på kemi- eller processteknik. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande, liksom övergripande raffinaderikunskap samt inblick i de flesta raffinaderiprocesser.Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

För att lyckas i rollen bör Du vara en person som:

 • Kan utveckla och leda andra
 • Bidrar till ett positivt arbetsklimat såväl inom avdelningen som gentemot övriga avdelningar
 • Har god förmåga att planera och sätta upp mål på både kort och lång sikt
 • Är drivande och uthållig för att nå uppsatta mål
 • Är initiativrik och ansvarstagande vid prioriteringar och beslut
 • Eftersträvar samarbete

Som chef på Preem agerar du som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Vid frågor vänligen kontakta Gunnar Olsson, Teknikchef Preemraff, 010-450 31 87. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka in din ansökan så snart som möjligt till jobb@preem.se dock senast den 15 december 2017. Märk din ansökan med "Avdelningschef Processteknik, LYR"

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-12-15

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Gunnar Olsson, Teknikchef Preemraff, 010-450 31 87

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här