Avdelningschef Strategi och Analys, Preem

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och vill vara med och bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då är kanske du den person vi söker. Du kommer att ansvara för framtagning av underlag som ligger till grund för de stora besluten som kommer att tas inom Preem.

Avdelningen för Strategi och analys har ansvar att driva Preems strategiarbete, omvärlds-, marknads- och konkurrentanalys. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Preems Affärsutveckling, tillsammans med Chef för Nya Möjligheter, Chef Forskning och Utveckling och rapportera till Chef för Affärsutveckling.

Utöver omvärldsanalys och strategiarbete ansvarar Affärsutveckling även för traditionella affärsutvecklingsuppdrag som förvärv och fusioner och interna studier. Vi driver koncernens forsknings- och utvecklingsarbete inom nya bränslen med ett extra fokus på förnybar bränsleproduktion och försäljning.

Jobba för framtiden redan idag
Du arbetar aktivt med att styra Preems strategiska omvärldsanalys. Din avdelning tar fram vilka händelser i världen påverkar Preems affär, nu och i framtiden. Avdelningen stöttar övriga avdelningar inom Affärsutveckling med affärsanalyser och underlag till beslut om projekt. Avdelningen driver och bemannar och direkt eller indirekt utredningar från Preems olika affärsområden i en rad strategiska frågor. Avdelningen har ansvar för utveckling av metodframtagning för utvärdering av projekt och forskningssatsningar.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom

kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med en utbildning inom ekonomi och eller teknik, med ett starkt intresse för strategiskt, affärsmässigt arbete inom energibranschen. Du är vetgirig och har intresse för hur omvärlden påverkar det företag du arbetar för. Du gillar att göra bra affärer och att jobba i grupp för att uppnå gemensamma mål. Du får lika stark tillfredsställelse när dina medarbetare presterar bra som när du själv gör det. Du är duktigt på att förmedla information på ett begripligt men innehållsrikt sätt och är duktig på att sätta samman information från flera källor för att komma till slutsatser, själv eller i grupp.

Är det här du?
Som vår nya kollega på in Strategi och Analys är du analytisk, kommunikativ och utåtriktad med god känsla för samtiden och framtiden. Du är duktig på att se helheter och dra slutsatser från olika verksamheter och omvärldsfaktorer. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du duktig på att leda andra och få gehör för de frågor du eller avdelningen driver. De egenskaperna kombinerar du med ett analytisk och metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Din förmåga att leda och driva ditt och andras arbete framåt tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten, kontakta Mattias Backmark på +46 10 450 4180. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 30/11-18. För att söka jobbet, följ anvisad länk. 

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.

 

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm;Lysekil;Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-12-01

Kontaktperson:
Mattias Backmark +46 010-4504180

Ansök här