Avdelningschef till Products inom sektion Trading, Stockholm

Utmanas du av ett dynamiskt arbete med stark internationell prägel där du får möjligheten att leda och driva utveckling tillsammans med ett starkt och kompetent team?

Jobba för framtiden redan idag

Tradingsektionen söker en avdelningschef för Products. Medarbetarna i Products försörjer affärsområdet Marknad & Försäljning med produkter ihop med avdelningen Bio Products samt säljer produkter till externa kunder i Sverige och för export till världsmarknaden.

 

Du kommer att ges möjlighet att jobba med utveckling av såväl verksamheten, dig själv och dina medarbetare. Idag består avdelningen av fem medarbetare. Du rapporterar till chefen för Trading. Tjänsten är placerad på Preems kontor i Stockholm och är en tillsvidaretjänst.

 

Vad vi kan erbjuda dig!

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

 

Preem säljer ungefär 18 miljoner ton produkter om året till ett värde av cirka 70 miljarder kronor.

 

Trading ansvarar tillsammans med sektion Planering & Optimering samt givetvis Preemraff för att maximera bidraget vid Preems raffinaderier. Avdelning Product´s roll är att utifrån de förutsättningar och begränsningar som föreligger maximera värdet av produkterna vid raffinaderigrinden samt att besluta om hantering av den riskexponering som uppstår i affärerna.

 

Som Avdelningschef för Products kommer du att ha en både operativ och strategisk roll. Du leder och fördelar det dagliga arbetet samt jobbar tillsammans med gruppen mot såväl kort- som mer långsiktiga mål. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Internt med bl. a raffen och värdestyrare samt andra funktioner inom VF. Externt främst med affärspartners runt om i Europa.

 

I avdelningens arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

 • Upprätthålla en god kontakt med parterna på oljemarknaden
 • Inhämta, sammanställa och utvärdera beslutsunderlag för val av affär, både marknads- och raffinaderiförutsättningar
 • Identifiera försäljningsmöjligheter på marknaden
 • Ingå avslut inom givna begränsningar
 • Vara kontraktsansvarig för gjord affär
 • Inom ramen för Riskpolicyn förändra Preems prisexponering för produkter
 • Aktivt utvärdera och utveckla produkttradingen på Preem

 

Har du den här bakgrunden?

 • Ingenjörs- eller ekonomi examen
 • Branscherfarenhet med mycket goda kunskaper inom områdena trading och raffinering
 • God IT-vana och en van användare av Officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.
 • Tidigare ledarerfarenhet är meriterande men ej ett krav.

 

Är det här du?

För att lyckas i rollen som avdelningschef behöver du vara drivande, coachande och kommunikativ. Som person är du ansvarfull, målinriktad och genuint intresserad av att leda personal. Du besitter förmågan att leda och entusiasmera andra samt driva och organisera arbetat för dina kollegor eller medarbetare på ett tydligt och strukturerat sätt. Tjänsten innefattar många kontaktytor i ditt dagliga arbete varför du behöver ha god samarbetsförmåga.

 

Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

 

Ta reda på mer!

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hannah Sandström på 0733-434 534 eller hannah.sandstrom@randstad.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men dock senast den 30 april 2018. Ansök via www.randstad.se

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-04-30

Kontaktperson:

Hannah Sandström: 
0733-434 534 eller hannah.sandstrom@randstad.se.

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här