Backoffice Derivat till Varuförsörjning, Stockholm

Trivs du i en roll där du får kombinera att arbeta med siffror och kundorienterat? Är du intresserad av att fördjupa dig inom värdepappershantering med fokus på derivat? Då kan Backofficetjänsten Derivat vara något för dig!


Jobba för framtiden redan idag

Som Backoffice inom derivat kommer du att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du arbetar nära Trading och Controlling samt har daglig kontakt med olika banker. Du får en variationsrik vardag där du arbetar nära affären och marknaden. Dina främsta ansvarsområden i rollen kommer att vara att kontrollera nya riskaffärer, ta hand om kontrakt och administration av dessa, rapportering, dagliga och månatliga avstämningar mot banker m fl, support till motparter, ta fram derivatresultat samt lägga in korrekta priser och daglig valutakursinläsning i Preems affärssystem.

Du kommer att jobba i Backofficegruppen som består av tio medarbetare och du rapporterar till chefen för Backoffice. Tjänsten är placerad i Stockholm.


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.


Tjänsten är på heltid och är tidsbegränsad ca 6 månader pga studieledighet.


Har du den här bakgrunden?

  • En högskoleexamen inom ekonomi eller finans eller motsvarande kompetens
  • Det är meriterande med några års arbetslivserfarenhet från en Backoffice funktion
  • Du har god förståelse för värdepappersmarknaden
  • Du ska även ha goda kunskaper om finansiella instrument
  • Du har goda kunskaper i Officepaketet och då främst Excel
  • Det är meriterande med kunskaper i affärssystemet Allegro samt prissystemet Price Master
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.  


Är det här du?

För att trivas i rollen är du noggrann och har ett genuint intresse för att arbeta med siffror på ett strukturerat sätt. Du är van vid att självständigt driva ditt arbete samt att arbeta proaktivt och ta egna initiativ. Tjänsten kräver också en känsla för service och en förmåga att skapa goda samarbeten såväl inom teamet som med andra avdelningar på Preem och externa aktörer. Du har förmåga att hantera stundvis stressiga arbetstoppar på ett strukturerat och lugnt sätt. Då arbetet utförs i flera olika system och innebär hantering av mycket information behöver du ha en problemlösande inställning samtidigt som du är ansvarfull. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Greta Hjelte Berndolf på 010-450 1733. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 21 oktober. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-10-14

Kontaktperson:
Greta Hjelte Berndolf +46 10 450 1733

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här