Biofuel Sustainability Coordinator till Preem

Är du strukturerad, noggrann och flexibel? Är du en lagspelare som är engagerad i såväl ditt eget som gruppens arbete? Vill du arbeta centralt med Preems omställning mot förnybara bränslen? Då kan du vara den vi söker! 

Om tjänsten

I rollen som Biofuel Sustainability Coordinator är det ditt ansvar att se till att Preems hållbarhetslager med hållbarhetscertifikat och deras egenskaper är korrekt, allokeras på bästa samt följer svenska regler och internationella certifieringsorgan. I rollen ingår också att sköta den tillhörande dokumentationen och uppdatera och utveckla arbetsverktyg. I det dagliga arbetet ligger stor vikt vid att kunna prioritera, lösa problem och ta snabba beslut. Du kommer ha många externa kontakter, med både kunder och leverantörer, där mycket av kommunikationen sker på engelska. Du kommer även att delta som expert i projekt som avser att stödja Preem i att bli klimatneutralt 2035. Affärsområdet Varuförsörjning (VF) är en central funktion inom Preem. VF ansvarar för affärsverksamheten knuten till våra två raffinaderier och depåsystem. I affärsområdet ingår enheterna Trading, Physical Management, Planning and Optimizing och Depot Management. Rollen tillhör gruppen Operations (som är en del av enheten Physical Management inom VF), Operations består av 13 medarbetare och i din roll rapporterar du till chefen för Operations. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Preems kontor i Stadshagen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

  • Teknisk och ekonomisk kompetens motsvarande högskolenivå med inriktning mot hållbarhet.
  • Kunskap om olika certifieringsorgan tex ISCC och systemet Nabisy.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 Är det här du?

För att lyckas i rollen som Biofuel Sustainability Coordinator bör du vara strukturerad, noggrann och flexibel. Du har samtidigt en förmåga att ta ett helikopterperspektiv när så behövs och att prioritera. Vi tror att du är proaktiv, initiativrik och en lagspelare som är engagerad i såväl ditt eget som gruppens arbete. Arbetet medför många externa och interna kontakter varför viktiga egenskaper är god samarbets- och kommunikationsförmåga. Det kommer att uppstå situationer då du snabbt behöver prioritera och planera om och det är därför viktigt att du har förmåga att agera fokuserat och lugnt även under tidspress.

 Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Caroline Anzalone, Chef Operations, caroline.anzalone@preem.se. Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Waernelius, Rekryteringspartner, camilla.waernelius@preem.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast 27 september 2023.

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner hittar du här. 

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

För din information så har Preem som policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2023-09-27

Kontaktperson:
Caroline Anzalone 072 -730 173 5

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här