Business Controller Investeringar & Retail till Preem, Stockholm

Vill du vara med på Preems förändringsresa och har erfarenhet och intresse för en roll som Investeringscontroller? Är du både utåtriktad, prestigelös, analytisk och inte rädd för förändringar? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Som Business Controller Investeringar & Retail ingår du i sektionen Controlling. Tjänsten är fokuserad på investeringar och uppföljning och analys av dessa. Du kommer även vara ansvarig för uppföljning och analys av Preems Butiker. Preem har tre olika affärsområden och denna roll ligger inom affärsområdet Marknad och Försäljning.

Befattningens huvudsakliga funktion:

– Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av prognoser, affärsplan och strategiplan för Preems butiksaffär.
– Månadsrapportering och lönsamhetsanalyser för Preems butiksaffär.
-Delta i utvecklingen av affärsområdets ekonomistyrning samt utvecklingen av controllerfunktionen i stort.
– Kontaktperson från Controlling i investeringsfrågor och ta relevanta beslut för att förbättra planering och uppföljning inom detta område
– Att tillsammans med övriga investeringscontrollers hålla samman och ständigt förbättra Preems investeringsprocess
– Att koordinera, sammanställa och följa upp långsiktig investeringsplaner, budget och löpande prognoser, med avseende på både investeringsäskanden och investeringsutgifter (capex)
– Att kvalitetssäkra redovisning och rapportering av investeringar och butiksuppföljning.
– På ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete
-Super user i investeringssystemet Iproc.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.

Har du den här bakgrunden?

Högskoleutbildning inom ekonomi eller som ingenjör samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Gärna att du haft en roll i en större organisation med komplexa flöden inom processindustri eller produktion.
Du är en van användare av Excel samt generellt intresserad av olika IT-verktyg. Har du arbetat i affärssystemet M3 är det meriterande.
Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Är det här du?

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.
För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara prestigelös och flexibel.
Du är analytisk och noggrann och trivs i en roll som innebär både självständigt arbete samt arbete i grupp.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Frågor om tjänsten kan ställas fr o m måndag 26 augusti då även intervjuer kan påbörjas. Ansök snarast, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-09-15

Kontaktperson:

Anders Zetterlund, Invici 
tel: 0768-72 10 28


Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här