Junior Business Controller med fokus HR och IT till Preem, Stockholm

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du erfarenhet av och ett genuint intresse för affärsuppföljning, rapportering och analys? Då kan du vara den vi söker!


Jobba för framtiden redan i dag


Vi söker en Business Controller till avdelningen Controlling Stab. Din roll kommer i första hand vara att stödja HR och IT med finansiell planering, kostnadsanalys och måluppföljning. Du kommer även vara ett stöd för hela verksamheten i bemanningsplanering. Du kommer bli del av en grupp om fem personer och du rapporterar till Chef Controlling Stab. Du planerar självständigt din tid, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna.


Du blir en viktig del av Preem
– en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. På Preem får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Ansvara för delar av den löpande resultatrapporteringen och analys av utfallet
* Ansvara för uppföljning av Preems bemanning, s.k. headcount-rapportering
* Bistå i arbetet med finansiell planering, bestående av affärs- och strategiplan, samt kvartalsprognoser.
* Agera stöd till ledningsgrupper i ekonomiska frågor (kalkylering, analys)
* Medverka vid utveckling av processer och rutiner med fokus på att öka produktivitet och kostnadseffektivitet
* Ad hoc projekt

 

Har du den här bakgrunden?
* Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
* Ett par års erfarenhet som affärscontroller
* Goda kunskaper inom redovisning
* Erfarenhet av arbete i BI verktyg
* Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
* Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt då båda språken krävs i det dagliga arbetet

 

Är det här du?
Som Business Controller är du pedagogisk och kommunikativ med fallenhet för att samarbeta.  Du kommer att ha en viktig roll med många kontaktytor i det dagliga arbetet där du förväntas skapa samt underhålla goda relationer i verksamheten. Som Controller förväntas du vara strukturerad, analytiskt lagd och se olika samband samt vara noggrann. Vidare arbetar du proaktivt, tar egna initiativ och uppskattar ett arbete med frihet under ansvar. För att passa in i rollen och på Preem så är du förändringsbenägen och flexibel för att kunna möta framtidens möjligheter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Ta reda på mer! 
I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-01-07

Kontaktperson:

Anders Zetterlund
tel: 0768-72 10 28

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här