Business Controller, Stockholm

Vill du vara med vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle! Vi på Preem har en tydligt vision och gillar du det kom till oss!

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som Business Controller får du ett stort ansvar att utveckla och bygga vidare ekonomistyrningen inom organisationen. Du ingår i Energi sektionens ledningsgrupp där du blir ett viktigt stöd i att agera rådgivare och säkerställa att rätt affärsbeslut tas. I rollen ingår både att ta fram och att vidareutveckla rapporter till ledning och styrelse. Energisektionen levererar till industri & marin samt återförsäljare. Drygt hälften av Sveriges industriföretag och en tredjedel av småföretagen får värme och energi från Preem och var tredje lastbil rullar med vår diesel i tanken.

Befattningen ingår i sektionen Controlling. Tjänsten är placerad i Stockholm och du tillhör en grupp med fem medarbetare vilka rapporterar till Chef Controlling Marknad & Försäljning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Prognos och budget samt koordinering av budgetprocessen
  • Rapportering till ledning och styrelse
  • Framtagande av business case för analys och presentation
  • Uppföljning och analys
  • Volym och marginalanalyser för Energisektionen samt övergripande ansvar
  • Utveckling av system, rutiner och processer
  • Super user i BI.
  • Driver projekt

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

Har du den här bakgrunden?
Civilekonom eller civilingenjör samt att du har minst fem års erfarenhet av likande arbetsuppgifter. Du är en van användare av Excel samt generellt intresserad av olika IT-verktyg. Du har kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är ödmjuk, flexibel och prestigelös. Du är analytisk och noggrann och trivs i en roll som både innebär arbete självständigt och i grupp. Du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt klargör du kopplingen mellan siffrorna i rapporterna och affärsverksamhetenVi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att Sabina Skelton rekryteringspartner 010-450 12 10 Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 15 december 2019.

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-12-15

Kontaktperson:
Elisabeth Johnson 010- 450 16 94

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här