Chef Controlling Marknad & Försäljning till Preem, Stockholm

Har du erfarenhet från arbete inom Business Controlling?
Trivs du i chefsroller som innehåller förändringsledning?
Söker du ett företag som har visioner och fokuserar på hållbarhet?
Då kan du vara den Controllerchef som Preem söker!

Jobba för framtiden redan idag!


Framtiden är Preems viktigaste marknad. Visionen är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Vi söker en Chef Controlling för området Marknad & Försäljning där du blir ansvarig för fyra medarbetare. Inom Controllingsektionen finns även avdelningarna Stab samt Varuförsörjning och Raffinering. Du rapporterar till Preems Chefscontroller. Dina övergripande ansvarsområden är att säkerställa att gruppen levererar en kvalitetssäkrad uppföljning samt ger affärsområdet relevant stöd och beslutsunderlag. Du leder och fördelar arbetet inom gruppen och driver även på det förändringsarbete som är prioriterat inom Preem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse.

 

Beskrivning av tjänsten
I rollen ingår:

Ansvar & Befogenheter
– Personalansvar för avdelningens tre Business Controllers och en Investeringscontroller samt driva och utveckla medarbetarna.
– Vara främsta kontaktperson från Controlling gentemot Marknad & Försäljning samt övriga delar av Preem angående frågor relaterade till Marknad & Försäljning. Fatta relevanta beslut för att förbättra uppföljningen inom detta område.
– Säkerställa korrekt finansiellt resultat för Marknad & Försäljning och på ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete.

Arbetsuppgifter
– Leda och fördela arbetet inom avdelningen
– Vara aktiv medlem i affärsområdet Marknad & Försäljnings ledningsgrupp
– Agera rådgivare i relevanta ekonomiska frågor
– Månadsrapportering och måluppföljning inklusive avvikelseanalys
– Ständigt förbättra och effektivisera Controlling Marknads processer
– Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av prognoser, affärsplan och strategiplan för affärsområdet
– Vara en aktiv del av Controllingsektionen och arbeta för dess utveckling.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. På Preem får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

 


Har du den här bakgrunden?

– Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
– Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
– Goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
– Minst 5 års erfarenhet från controlling eller motsvarande
– Ledarerfarenhet
– Erfarenhet från BI system samt ERP system

 

Är det här du?

– Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
– Förändringsorienterad och lyhörd för verksamhetens behov
– Initiativtagande och proaktiv
– Analytisk och noggrann

 

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-02-27

Kontaktperson:

Anders Zetterlund
tel: 0768-72 10 28

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här