Chef till Inspektionsavdelningen Preemraff Lysekil

Preems Raffinaderier står inför den största omställningen i raffinaderiernas historia. Vi skall bli klimatneutrala till 2035! Det innebär ombyggnad och tillbyggnad av raffinaderierna och just nu pågår projektering av Sveriges största anläggningar för tillverkning av förnybara bränslen. För att uppnå det behöver vi dig som är noggrann, engagerad och sätter säkerheten först. Trivs du med att arbeta i team och att ständigt få lära dig nytt? Då kan det var dig vi söker som vår nya avdelningschef till Inspektionsavdelningen vid vårt raffinaderi i Lysekil!

Jobba för framtiden redan idag

Som Inspektionschef har du det övergripande ansvaret för att processutrustningens mekaniska integritet säkerställs samt att erforderliga kontroller blir utförda i enlighet med gällande föreskrifter och standarder. Processutrustningen som omfattas är i huvudsak tryckkärl, rörledningar och cisterner.

Som avdelningschef har du personalansvar för en grupp med åtta medarbetare. Du arbetsleder och ansvarar för dina medarbetares arbetsmiljö och kompetensutveckling. Du har också budgetansvar och ansvar för inköp av besiktnings- och inspektionstjänster av externa företag och ackrediterade kontrollorgan.

Inspektionsavdelningen på raffinaderiet i Lysekil utgör del av sektionen Projekt & Anläggningsintegritet, tillsammans med raffinaderigemensamma avdelningar för Projekt och Revisionsstopp, samt Inspektionsavdelningen på raffinaderiet i Göteborg. Du rapporterar till chefen för P&A och ingår i sektionens ledningsgrupp. 

Du blir en viktig del av Preem - En arbetsplats som präglas av en välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – Från början till slut. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. Ett intressant arbete i ett företag som är under stor förändring med flera projekt. Vi har många förmåner och är samarbetspartner med Benify. Preems ledarprofil tydliggör mål och riktlinjer, skapar engagemang och utveckling och lever våra värderingar: Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande, eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av liknande roll och arbetsuppgifter inom raffinerings- eller processindustri och har en god förståelse för tekniska problemställningar. Du har goda ledaregenskaper och erfarenhet av att arbeta som chef med personal- och budgetansvar är meriterande. Som ledare är du ett föredöme och ger dina medarbetare möjlighet att utvecklas. Ditt agerande präglas av prestigelöshet och du är lyhörd och kommunikativ i din ledarstil. Du är ansvarstagande, strukturerad, resultatinriktad, tar initiativ samt fattar beslut med ansvar för helheten.

Din utbildning bör vara civilingenjörsexamen, men kan beroende på andra kvalifikationer även vara teknisk högskoleingenjör eller motsvarande. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Körkort är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma. Tjänsten är heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID-handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta: Anna Grunewald-Thoor, sektionschef, tel 010-450 41 63.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 9 december 2022.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 #LI-CB1

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2022-12-04

Kontaktperson:
Anna Grunewald-Thoor 010-450 41 63.

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här