Chef Verksamhetsoptimering, Stockholm, Göteborg eller i Lysekil

Vill du utvecklas i en ny chefsroll som är både operativ och strategisk?  Har du lång erfarenhet av implementering av förbättringsprogram med hjälp av Lean samt att du har en strategiskt och målinriktat personlighet? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan i dag

Vi söker en driven och kommunikativ förändringsledare som har fokus på bestående resultat. Du kan idag vara chef för Operational Excellence och/eller ha drivit utvecklingsprogram med dokumenterad uppnådd effekt. Hos Preem kommer Du att ta fram underlag för strategier och mål inom Operational Excellence och genom ett engagerat ledarskap och gemensam metodik ser du till att verksamheten genomför förbättringar. Vidare genomför du program för att utveckla en kultur av ständiga förbättringar och arbetar nära verksamheten inom alla delar. En av de första arbetsuppgifterna blir att hjälpa verksamheten att identifiera möjligheterna genom ett optimeringsprogram och att bemanna den egna organisationen.  

Tjänsten som Chef Verksamhetsoptimering är placerad inom sektionen Operational Excellence som bland annat har som uppdrag att utveckla Preems verksamhetsledningssystem samt ramverk och expertis i hållbarhet. Preem har en spännande och varierad verksamhet från trading, raffinering till detaljhandel och transport.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processen – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placering i Stockholm, Göteborg eller i Lysekil. Resor i tjänsten förekommer.

 

Har du den här bakgrunden?

  • Relevant utbildning från Högskola eller Universitet
  • Erfarenhet från att driva tvärfunktionella och transformerande initiativ med bevisad/dokumenterad uppnådd effekt (% ökad intäkt, minskad kostnad, minskat antal olyckor) T ex bedömning, design, planering och genomförande av viktiga program, projekt och arbetsflöden 
  • Dokumenterad erfarenhet av att applicera verksamhetsutvecklingsmetodik som Lean Six Sigma med inriktning på processindustri och administrativa stödprocesser
  • Erfarenhet av projektstyrning, d v s att leda och driva projektarbete, beslutsprocesser, styrgruppsarbete samt arbete med ledningsgrupper
  • Goda ledar-och chefsegenskaper
  • Förändringsledning och projektstyrning
  • Lean Six Sigma Blackbelt eller liknande certifiering
  • Ramverk för prioritering av verksamhetsutvecklingsinitiativ
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då båda språken krävs i det dagliga arbetet
  • Erfarenhet från Preems verksamhetsområden, eller närliggande bransch är meriterande.  


Är det här du?
Du har förmåga att inspirera och skapa förtroende, är strukturerad, analytisk och ser förbättringsmöjligheter. Som vår nya kollega är du drivande, coachande och kommunikativ med fallenhet för att skapa, bygga och upprätthålla goda relationer. Vidare har du uppnått en personlig mognad och är lyhörd för organisationen samtidigt som du kan fatta beslut.  Tillsammans med våra chefer får du en viktig roll i att utveckla verksamheten. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.
Ta reda på mer!  I denna rekrytering samarbetar vi med Harvey Nash. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sara Palmqvist, tel 073-773 13 43 eller sara.palmqvist@harveynash.se. Urval och  Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan till ansokan@harveynash.se med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 31/8 2017. Välkommen med din ansökan!
Fackliga kontaktpersoner: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm, Göteborg, Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-08-31

Kontaktperson:

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här