Chefsjurist, Preem Stockholm

Preem söker nu en chefsjurist som skall ansvara för att tillgodose behovet av juridisk kompetens för Preem och Corral Petroleum Holdings AB samt när så erfordras; andra bolag i Al Amoudis grupp.

Jobba för framtiden redan idag

Som chefsjurist på Preem och Corral Petroleum Holdings AB kommer du att bistå med kvalificerad juridisk rådgivning samt skriva och förhandla avtal avseende olika affärsjuridiska spörsmål. Du rapporterar till VD:n och har ett mycket nära samarbete med affärsenheten samt övriga i organisationen. Som Chefsjurist på Preem kommer du att leda och fördela arbetet i Corral Petroleum Holdings koncernen i frågor vari juridisk kompetens behövs och följa upp och samordna detta. Du kommer att granska och upprätta avtal, inlagor och andra skrivelser ämnade för motpart, domstol eller annan myndighet. I rollen som Chefsjurist ingår ett ledarskap om 3 personer.


Ansvarsområden

• Genomföra fusioner, joint ventures och andra bolagsbildningar i koncernen och bolagssfären
• Genomföra och förmedla konsekvensbedömningar
• Hantera och ansvara för all bolagsformalia i Corral Petroleum Holdings koncernen och i andra bolag
• Styrelsesekreterare i Preems och Corral Petroleum Holdings koncerner
• Extern firmatecknare i Preem
• Rådgivare i eventuella tvister som uppstår eller riskerar att uppstå
• Riskrapportering av tvister

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Vi vill att du som söker har en jur.kand/juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på byrå och/eller inom bolag. Du är en duktig generalist med goda kunskaper i affärsjuridik och avtalsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med juridik inom den finansiella sektorn. 

Är det här du?

Som person är du prestigelös och har en stark integritet. Du är analytisk och resultatinriktad med ett affärsmässigt synsätt och agerande. Vidare är det viktigt att du är en god kommunikatör och förmedlar ditt budskap på ett tydligt och förtroendegivande sätt, både internt och externt. Du har en förmåga att tänka strategisk samtidigt som du fungerar i en operationell miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt, kan prioritera mellan arbetsuppgifter inom olika ämnesområden utan att tappa kvalitet i ditt arbete så att det lever upp till en hög juridisk nivå. Du har en utpräglad förmåga att samarbeta och leda andra.

Mer Information

I den här rekryteringen samarbetar Preem med Harvey Nash. Vid frågor är du välkommen att kontakta Sophie Lempert 073-095 71 04/ sophie.lempert@harveynash.se alternativt Jytte Steen Thörnhammar 073-773 13 41/ jytte.steen.thornhammar@harveynash.se. Vi arbetar med löpande urval så ansök så snart som möjligt genom att skicka ditt CV till ansokan@harveynash.se och märk ämnesraden med referensnummer 5623.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-10-15

Kontaktperson:

Sophie Lempert:
tel: 073-095 71 04 sophie.lempert@
harveynash.se

Jytte Steen Thörnhammar
073-773 13 41 jytte.steen.thornhammar@
harveynash.se

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här