Credit Controller, Stockholm

Vill du ta nästa steg inom credit control? Om du är en nyfiken, strukturerad och utåtriktad lagspelare med god erfarenhet av kreditarbete har vi rollen för dig! Som Credit Controller på Preem kommer du få tillfälle att fördjupa dina kunskaper inom kreditbedömning som del av ett elva personer starkt team under ledning av företagets Kreditchef.

 

Jobba för framtiden redan idag
Som Credit Controller på Preem arbetar du med daglig kreditbevakning och uppföljning av befintliga kunder samt kreditprövning av nya kunder.  I kreditbedömningen utgår du inte enbart från inhämtade upplysningar utan även från din egen analys av kundernas finansiella rapporter och annan tillgänglig information.

I arbetet ingår limitjustering av befintliga kunder och uppföljning av kreditutnyttjande. Du beslutar självständigt om limiter upp till 300 ksek och i förening med annan Credit Controller för limiter upp till 1000 ksek. Du är alltid drivande i bedömningen av alla dina kunder. Du driver självständigt arbetet med att minska kreditriskerna på svagare kunder genom inhämtning av säkerheter, justering av limiter eller genom andra åtgärder. I rollen som Credit Controller arbetar du alltid nära KAM, våra återförsäljare och våra kunder.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Analysera motpartsrisken hos nya och befintliga kunder, säkerställa risken vid behov
  • Revidera kreditlimiter
  • Bereda kreditpropåer för olika beslutsnivåer
  • Telefonarbete i samband med extern och intern kommunikation
  • Delta i projekt och vid implementeringen av nya funktioner, samt utveckling av system relaterade till kreditverksamheten.
  • Utbilda medarbetare

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placering på Preems kontor vid Stadshagen.

Har du den här bakgrunden?

Vi ser att du har högskoleexamen inom ekonomi.

Du skall ha minst fyra års erfarenhet inom credit control, gärna från ett försäljningsbolag verksamt inom industri/verkstad. Det är en fördel om du har vana av att analysera kreditvärdigheten av företag inom många olika branscher

Eftersom du i kreditarbetet måste förlita dig på dina egna slutsatser är det viktigt att du har förmågan att genomföra djupanalys av bokslut och upplysningar – såväl på enskilda bolag som koncerner. Att kunna läsa och analysera årsredovisningar är därmed ett krav och tidigare erfarenhet av att analysera och kreditgranska koncerner ses som en merit.

För att lyckas i rollen bör du ha goda kunskaper om olika former av säkerheter samt en utmärkt förståelse för.

Både engelska och svenska förekommer i det dagliga arbetet, varför du måste behärska båda språken flytande i såväl tal som skrift. Då Preem arbetar i flera olika datasystem bör du ha mycket god vana att arbeta i PC miljö med samtliga Office program.

Är det här du?

Som person måste du vara en utåtriktad lagspelare som trivs med att arbeta nära kollegor (både i egna teamet och i andra team, exempelvis försäljningsavdelningen). Arbetet på Preem präglas av en inkluderande approach till andra interna avdelningar i syfte att se kunden, vilket innebär starkt internt samarbete och bred dialog.

Därtill måste du också vara strukturerad och bekväm med att planera din tid och arbeta självständigt. Du är van att agera proaktivt för att hålla givna deadlines med en jämn, hög kvalitet.

Som Credit Controller ska du bidra till att teamet håller hög kvalitet och fortsätter utvecklas. Detta kräver att du som kandidat besitter hög integritet och förmåga att stå för och försvara dina åsikter och bedömningar. Vi söker engagerade och drivna kandidater som inte är rädda för att ställa frågor och utmana status quo. Du skall tro på dig själv för vi gör det!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Adrian Torstensson, Associate Finance & Accounting på Michael Page, adriantorstensson@michaelpage.se eller César Gautier, Executive Manager på Michael Page, cesargautier@michaelpage.se.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 20 december 2019.

Välkommen med din ansökan!Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2019-12-20

Kontaktperson:

Adrian Torstensson, Associate Finance & Accounting på Michael Page, adriantorstensson@michaelpage.se eller César Gautier, Executive Manager på Michael Page, cesargautier@michaelpage.se.


Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här