Credit Controller

Jobba för framtiden redan idag!
I rollen som Credit Controller arbetar du med krediter gentemot Preems företagskunder inom affärsområdet Marknad och försäljning. Du ansvarar för övergripande analys och rapportering av affärsområdets krediter. Arbetet innebär många kontaktytor både utanför och inom Preem och du får stort utrymme att komma med nya idéer. Du ingår i ett härligt team med en väl utvecklad teamkänsla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
- Analysera och kreditbedöma nya och befintliga företagskunder
- Arbeta fram kreditpropåer i samarbete med försäljningsavdelningen 
- Självständigt besluta i kreditärenden inom egen beslutanderätt
- Ansvara för riskanalys och rapportering av kreditportföljen
- Vara bollplank inom Preem i kreditfrågor för affärsområde Marknad och Försäljning
- Medverka och vara drivande i förbättringsarbete

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare. 


Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

För att passa i rollen som Credit Controller har du minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare har du en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har lätt att ta till dig olika system och analysverktyg samt intresserad av att nyttja dem på bästa sätt.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Eftersom teamet också arbetar med den norska marknaden är norska meriterande.

Är det här du?
Som person är du analytisk och ansvarstagande. Du arbetar självständigt och känner dig trygg med att ta egna beslut. Du är kommunikativ och initiativrik och delar gärna med dig av dina kunskaper. Det är även viktigt att du är prestigelös och har en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Intresserad?I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-09-01

Kontaktperson:

Anders Zetterlund 0768-72 10 28 på Invici

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här