Credit Controller

Preem erbjuder dig som idag arbetar inom Controlling en möjlighet att få en gedigen utbildning inom motpartsrisk. Vill du få ett spännande uppdrag där vi satsar på dig för att göra dig till en vass Credit Controller – då skall du söka vår nyskapade tjänst som Junior Credit Controller

Vi söker en mycket driven, analytisk och utåtriktad lagspelare med några års erfarenhet av controlling och med gedigen utbildning inom företagsekonomi som vill utvecklas och ta nästa stora steg i karriären. På Preem kommer du erbjudas omfattande coachning och utbildning inom motpartsrisk under ledning av företagets Kreditchef för att bli en riktigt vass Credit Controller.

Som Credit Controller på Preem arbetar du med att hantera vår motpartsrisk på ny och befintliga kunder. Din vardag innehåller omfattande kundkontakter, finansiell analys, förhandling i ett mycket högt tempo. Självständigt planerar du din dag, hanterar din kreditportfölj och säkerställer rätt exponeringar mot våra kunder. Detta sker genom kreditbevakning och uppföljning av befintliga kunder samt kreditprövning av nya kunder.  I kreditbedömningen utgår du från dina analytiska och finansiella kunskaper där du hämtar in och analyserar finansiell information i årsredovisningar, rapporter och andra underlag på motparten liksom i kreditupplysningar och annan tillgänglig extern information. Du är alltid drivande i bedömningen av alla dina kunder.

Du driver självständigt arbetet med att minska kreditriskerna på svagare kunder genom inhämtning av säkerheter, justering av limiter eller genom andra åtgärder. I rollen som Credit Controller arbetar du alltid nära Key Account Manager, våra återförsäljare och våra kunder.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Analysera motpartsrisken hos nya och befintliga kunder, säkerställa risken vid behov
  • Ta kreditbeslut
  • Bereda kreditpropåer för högre beslutsnivåer
  • Kunddialoger externt och internt
  • Delta i projekt och vid implementeringen av nya funktioner, samt utveckling av system relaterade till kreditverksamheten

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gö.r

Har du den här bakgrunden?

Du skall ha högskoleexamen inom ekonomi.

Du skall nu söka ditt andra – kanske tredje – arbete efter studierna så du har ett par års erfarenhet inom controlling, gärna från ett försäljningsbolag verksamt inom industri/verkstad.

Erfarenheter och kunskaper vi ser att du har;

God kompetens inom företagsekonomi. Du kan läsa och förstå bokslut mycket väl och vara allmänbildad.

Vi arbetar på svenska i det dagliga arbetet, varför du måste vara flytande i såväl tal som skrift. Behärskar du engelska är det en merit. Då Preem arbetar i flera olika datasystem bör du ha mycket god vana att arbeta i PC miljö med samtliga Office program.

Är det här du?

Du är utpräglad lagspelare som trivs med att arbeta nära kollegor både i egna teamet och i andra team, exempelvis försäljningsavdelningen.  Arbetet på Preem präglas av en inkluderande approach till andra interna avdelningar i syfte att se kunden, vilket innebär starkt internt samarbete och en bred dialog.

Den rätta kandidaten har hög integritet och förmåga att stå för och försvara dina åsikter och bedömningar. Vi söker dig som är engagerade och driven som inte är rädd för att ställa frågor och utmana status quo, du är utåtriktad, socialt skicklig och älskar samtalet

Du skall tro på dig själv för vi gör det – för vi kommer att göra allt för att få dig att lyckas i din nya roll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Associate Finance & Accounting César Gautier, Executive Manager på Michael Page, cesargautier@michaelpage.se.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 15 December 2021.

Välkommen med din ansökan!Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-12-15

Kontaktperson:

César Gautier, Executive Manager på Michael Page, cesargautier@michaelpage.se.


Ansök här