Distriktschef Automat och SÅIFA, Norrland

Vill du vara en del av ett företag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Motiveras du av frihet under ansvar och ett jobb där ingen dag är den andra lik? Vill du jobba på ett företag som både vill och kan göra skillnad? Då kan du vara den vi söker!


Jobba för framtiden redan idag

Vi söker nu en Distriktschef för Norrland. Distriktet består i dagsläget av ca 65 Automater och SÅIFA stationer.  I rollen har du ett övergripande ansvar för lönsamhet och drift av de stationer som ligger i din region. Preem har idag ett nätverk på ca 550 stationer samt en expansiv etableringsplan för de närmaste åren.

I rollen som Distriktschef blir ditt ansvarsområde automat- och SÅIFA stationer i Norrland.

Som Distriktschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för att skötsel på Automat- och SÅIFA anläggningar utförs i enlighet med Preems avtal, instruktioner och riktlinjer för att säkerställa en hög och jämn drift av anläggningarna. Ansvaret innefattar även högt fokus på ökad försäljning och lönsamhet. Du kommer att ha stor frihet under ansvar, mandat att fatta egna beslut samt många kontaktytor.

Du ingår i ett team av sex Distriktschefer och rapporterar till Chef Automat- & SÅIFA stationer.


Övergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Utbildning av skötselmän
 • Vara delaktig i utarbetandet av marknadsplan för distriktet
 • Följa upp och leverera försäljnings- och lönsamhetsmål för stationer inom distriktet
 • Säkerställa kundupplevelse på stationerna
 • Driva förhandlingar, träffa avtal samt sköta kontakten med Partner inom distriktet
 • Koordinera säljdrivande insatser och samverka lokalt med Preems övriga försäljningsresurser (kortgrupp, privatsäljare, företagsförsäljning m fl)
 • Rekrytera, utveckla och engagera lokal Partnerorganisation


Du blir en viktig del av Preem
– en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.


Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Du utgår från ett hemmakontor med placering på lämplig ort i distriktet. Resor inom distriktet ingår i tjänsten.


Har du den här bakgrunden?

 • Du har en eftergymnasial utbildning (inom exempelvis marknad, ekonomi eller teknik)
 • Vi ser att du har minst ett par års arbetslivserfarenhet från relevant bransch såsom fastighet, industri eller energi
 • Du har en god datorvana och baskunskap i Office paketet
 • Du behöver ha ett tekniskt intresse samt en grundläggande teknisk kompetens
 • Det är meriterande om du har förhandlingsvana
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

 

Är det här du?

Vi tror du är en självständig och trygg person med starkt driv och en stor portion engagemang.  Du är noggrann och har sinne för detaljer såväl teoretiskt som praktiskt. Vidare är du kommunikativ och pedagogisk med hög social kompetens. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jim Niesel på telefon 010-450 18 93. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 21 oktober. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

 

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 #Li

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Norrland

Sista ansökningsdatum:
2018-10-21

Kontaktperson:
Jim Niesel +46 10-450 1893

Ansök här

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här