Driftingenjör kvalitet & kvantitet till Preems raffinaderi i Lysekil

Vår Driftingenjör i vår Produktion går vidare till nya utmaningar inom Preem och därför söker vi nu hans efterträdare. Har du lätt för att bygga relationer, är noggrann och har tidigare erfarenhet från Petrokemisk industri? Då kan du vara den vi söker. 

Jobba för framtiden redan idag
På vår Area 1, hamn och tankfält, är vi i behov av att förstärka vår dagtidsorganisation. Teamet du kommer att ingå i består av ytterligare tre driftingenjörer samt två samordningsingenjörer. Inriktningen är mot kvalitet och kvantitet. Många spännande arbetsuppgifter står och väntar på just dig. Även om tjänsten kräver att kunna jobba självständigt är det viktigt att också vara en lagspelare. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Utveckla och systematisera kvalitetssäkringssystem av produktkvalitet och produktkvantitet.
  • Utveckling av blandningssystem och provtagningssystem.
  • Ansvara, tillsammans med vårt laboratorium, för uppdatering av provtagningsinstruktioner.
  • Ansvara för avdelningens åtagande vid utförande av externa och interna revisioner.
  • Samordna och vidareutveckla erforderligt IT-stöd för avdelningens behov.
  • Hantera och utreda avvikelser/händelser med avseende på produktkvalitet och kvantitet.
  • Vid behov hålla kurser och utbildningar inom befattningsområdet.
  • Initiera och utarbeta investeringsförslag samt bevaka avdelningens intresse i pågående projekt. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, dagtid, med placering i Lysekil. 

Har du den här bakgrunden?
Naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning med inriktning kemi/fysik/processindustri eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från raffinaderi, petrokemisk industri, inspektörsverksamhet eller praktisk erfarenhet av produktion är meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Du har förmågan att genomföra tilldelade arbetsuppgifter och uppdrag på ett självständigt sätt. Lätt för att kommunicera och skapa nätverk, arbetar systematisk och organiserat. Viktigt att du är noggrann och vi ser gärna att du har intresse för miljö och miljövård. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Nicklas Mattsson, tel 010-450 32 46.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 15 juli 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner 

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2019-07-15

Kontaktperson:
Nicklas Mattsson +46 10-450 32 46

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här