Driftingenjör Optimering till Preems raffinaderi i Lysekil

 

Driftingenjör Optimering till Preems raffinaderi i Lysekil
Vill du arbeta på ett av världens mest moderna raffinaderier i en organisation där ingen dag är den andra lik? Lockas du också av att arbeta med frihet under ansvar och få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Då kan du vara den engagerade och säkerhetsmedvetna Driftingenjör vi nu söker till Preem i Lysekil.

Jobba för framtiden redan idag
Area 3 Produktion är i behov att tillsätta en vakans inom dagtidsorganisationen. Teamet du kommer att jobba i består av ytterligare 4 driftingenjörer och en samordningsingenjör. Många spännande arbetsuppgifter står och väntar på just dig. Du har stor påverkan på hur anläggningarna optimeras på kort och lång sikt. Även om tjänsten kräver att kunna jobba självständigt, är det viktig att också vara en lagspelare.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Att se till att areans anläggningar som Råolja, Vacuum, FCC samt Svavelåtervinning och andra servicesystem utnyttjas optimalt på daglig och lång sikt.
  • Koordinera och själv utföra testkörningar och andra typer av tekniska undersökningar och uppföljningar.
  • Uppföljning och budgetering av kemikalieförbrukning.
  • Medverka vid REV19, nedsläckningar, uppstarter, samt idrifttagning av nya processanläggningar.
  • Är areans koordinator i frågor gällande avancerad processtyrning, och andra kontrollrumsfrågor.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, dagtid, med placering i Lysekil.

Har du den här bakgrunden? 
Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom kemi eller har annan motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna inom raffinaderi. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor internt är det naturligt för dig att skapa nya relationer och samarbeta med andra.

Är det här du?
Som person vill vi att du är säkerhetsmedveten, har hög kvalité på arbetet samt förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp. Du har förmågan att genomföra tilldelade arbetsuppgifter och uppdrag på ett självständigt sätt. Noggrann, strukturerad och flexibel med kommunikativ förmåga tror vi är personliga egenskaper som är rätt för tjänsten. Är du dessutom innovativ, lösningsfokuserad och van att ta egna initiativ är det ett stort plus.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lennart Henriksson på telefon 010-450 3075.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 27 januari 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner 

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2019-01-27

Kontaktperson:
Lennart Henriksson +46 10-450 30 75

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här