Driftingenjör Vattenbehandling & Miljö till Produktion i Lysekil

Vill du arbeta på ett av världens mest moderna raffinaderier i en organisation där ingen dag är den andra lik? Lockas du också av att arbeta med frihet under ansvar och få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Då kan du vara den engagerade och säkerhetsmedvetna Driftingenjör vi nu söker till Preem i Lysekil.

Jobba för framtiden redan idag
Area 1 Produktion är i behov att förstärka dagtidsorganisationen. Teamet du kommer att arbeta i består av ytterligare 3 driftingenjörer och två samordningsingenjörer. Inriktningen är mot WWT, vattenbehandling & Miljö, där många spännande arbetsuppgifter står och väntar på just dig. Även om tjänsten kräver att kunna jobba självständigt, är det viktig att också vara en lagspelare.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Ansvara för driften av processanläggningar beträffande anläggningssäkerhet, inre/yttre miljö och optimal drift.
  • Inspekterar ansvarsområdet dagligen och kontrollerar kritisk utrustning.
  • Jobbar med problemlösning för att nå upp till optimal drift.
  • Prioriterar dagligen inkommande servicebegäran och arbetsorder.
  • Initierar och driver projekt tillsammans med miljöavdelningen.
  • Vid eventuell frånvaro stöttar du kollegorna från de andra ansvarsområdena, Tankfält och Hamn

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, dagtid, med placering i Lysekil.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som är utbildad ingenjör och/eller har dokumenterad erfarenhet av vattenbehandling/vattenrening med biologiska reningssteg. Liknande kompetens eller lång erfarenhet från raffinaderi/processindustri är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Du har förmågan att genomföra tilldelade arbetsuppgifter och uppdrag på ett självständigt sätt. Lätt för att kommunicera och skapa nätverk, arbetar systematisk och organiserat. Viktigt att du är noggrann och vi ser gärna att du har intresse för miljö och miljövård.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Nicklas Mattsson på telefon 010-450 3246.

Vi ser fram emot att få din ansökan.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.  Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag 30 September.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2023-09-30

Kontaktperson:
Nicklas Mattsson

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här