Eltekniker till Preems raffinaderi i Lysekil

Vill du arbeta på ett av världens mest moderna raffinaderier i en organisation där ingen dag är den andra lik? Lockas du också av att arbeta med frihet under ansvar och få möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Då kan du vara den säkerhetsmedvetna Eltekniker vi söker.

Jobba för framtiden redan idag
Du kommer att vara stationerad i Lysekil och ingå i avdelningen för el- och instrumentteknik och rapporterar tillgruppchef. I tjänsterna finns möjlighet att arbeta med varierande uppgifter på hela anläggningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:
• Utföra avhjälpande och förebyggande underhåll på Preemraffs elanläggningar.
• Att utföra modifieringsarbete på raffinaderiets el-och styrsystem samt på fältmonterade elutrustningar.
• Utföra elarbete, planering och riskbedömning yrkesmässigt. I enlighet medgällandeföreskrifter, förordningar samt elsäkerhetsanvisning.
•Programmering/konfigurering av PLC, styrsystem och relä/motorskydd.
• Delta i projekt som underhållstekniskt stöd.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och förlagd till dagtid. Placeringsort Lysekil.
Beredskap ingår i tjänsten. B-körkort är ett krav.

Har du den här bakgrunden?
Vi vill att du som söker har elteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande utbildning inom el-och instrumentunderhåll. Har du praktisk erfarenhet av elunderhåll är det meriterande. Vi ser gärna att du har viss kunskap inom automationsteknik och programmering/konfigurering och auktorisation, A eller AL, är meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Som person är du skyddsmedveten, ansvarsfull och van vid att ta egna initiativ då jobbet ofta är självständigt. Samtidigt är det viktigt att du har lätt för att arbeta ihop medandra samt ta kontakter både internt och externt. Det är därför viktigt att du är anpassningsbar och har en god förmåga att kommunicera. Vi förutsätter att du har praktisk erfarenhet av arbetsuppgifterna ovan och med god kännedom av starkströmsföreskrifterna.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emil Benjaminsson, Gruppchef El, telefonnummer 010-450 34 11.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt dock senast 5 feb 2023
Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CBI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2023-02-05

Kontaktperson:
Emil Benjaminsson +46 010-450 34 11

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här