Företagsläkare Preem Företagshälsa, Göteborg

Företagsläkare Preem Företagshälsa, Göteborg

Vill du arbeta förebyggande och i syfte att verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö?

Inom Preem har säkerhet, hälsa och arbetsmiljö högsta prioritet. Vi har en ”nollvision” som bl.a. innebär att ingen ska skadas eller bli sjuk på grund av arbetet. Vi är också övertygade om att god arbetsmiljö och hälsa ökar trivseln och arbetsglädjen bland våra medarbetare, vilket i sin tur bidrar till vår framgång. Preems inbyggda företagshälsovård har i uppdrag att arbeta förebyggande för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Företagshälsovårdens uppgifter omfattar bl.a. genomförande av hälsoundersökningar (på individ-, grupp- och organisationsnivå), rehabiliteringsarbete, arbetsmedicinsk konsultation och rådgivning, akutsjukvård, interna utbildningar o.s.v. Avdelningen tillhandahåller företagshälsovård till ca 1000 medarbetare vid våra raffinaderier i Lysekil och i Göteborg. Avdelningen ansvarar även för att serva våra ytterligare drygt 400 medarbetare som arbetar vid vårt huvudkontor i Stockholm och våra depåer runtom i landet, vilket delvis sker genom extern part.

Jobba för framtiden redan idag

Arbetet som företagsläkare är varierande och grundar sig i förebyggande arbete med syfte att verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö. I arbetet som företagsläkare hos oss ingår arbetsuppgifter som arbetsmiljöundersökningar, arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder, medicinska bedömningar, rehabilitering, rådgivning till medarbetare och chefer, samt genomförande av interna utbildningar. Det förekommer även viss akutverksamhet. Du kommer att jobba i team tillsammans med företagssköterskor och medicinsk sekreterare samt ha tillgång till psykolog och fysioterapeut.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en deltid på 60-80% enligt överenskommelse och en tillsvidareanställning, arbetstiden är förlagd under dagtid. Arbetstiden fördelas mellan Lysekil och Göteborg.


Har du den här bakgrunden

Du bör vara specialistläkare inom företagshälsovård eller allmänmedicin. Vi ser även andra specialinriktningar eller meriterande erfarenheter som intressanta. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.


Är det här du?

Som vår nya kollega är du en positiv och social person som ser vikten av att erbjuda sin personal ett gott hälsofrämjande stöd. Du är driven och engagerad i ditt arbete och har ett genuint intresse för människor och deras arbetsmiljö. Då du kommer ha många kontakter i ditt dagliga arbete är det viktigt att du är kommunikativ och bra på att knyta och bibehålla kontakter. Stämmer detta bra in på dig så har du en bra grund för att lyckas som företagsläkare på Preem.  Du har god administrativ förmåga och datorvana. Körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Ta reda på mer.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Persson, Medicinsk administratör, tel: 010-450 4210
alt. Karin Ericstam, Chef Företagshälsan, tel: 010-450 4209
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 6 oktober 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2019-10-06

Kontaktperson:
Jeanette Persson +46 010 450 4210 Karin Ericstam +46 010-4504209

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning drygt 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här