Företagssköterska till Preem i Göteborg

Vill du arbeta förebyggande och i syfte att verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö?

Inom Preem har säkerhet, hälsa och arbetsmiljö högsta prioritet. Vi har en ”nollvision” som bland annat innebär att ingen ska skadas eller bli sjuk på grund av arbetet. Vi är också övertygade om att god arbetsmiljö och hälsa ökar trivseln och arbetsglädjen bland våra medarbetare, vilket i sin tur bidrar till vår framgång.

Preems inbyggda företagshälsa har i uppdrag att arbeta förebyggande för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Företagshälsans uppgifter omfattar bland annat genomförande av hälsoundersökningar (på individ-, grupp- och organisationsnivå), rehabiliteringsarbete, arbetsmedicinsk konsultation och rådgivning, akutsjukvård, interna utbildningar o.s.v. Avdelningen tillhandahåller företagshälsovård till ca 1000 medarbetare vid våra raffinaderier i Lysekil och i Göteborg. Avdelningen ansvarar även för att serva våra ytterligare drygt 400 medarbetare som arbetar vid vårt huvudkontor i Stockholm och våra depåer runtom i landet, vilket delvis sker genom extern part.

Jobba för framtiden redan idag 

Arbetet som företagssköterska är varierande och grundar sig i förebyggande arbete med syfte att verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö. I arbetet som företagssköterska hos oss ingår arbetsuppgifter som hälso- och arbetsmiljöundersökningar, rehabilitering, konsultation avseende arbetsmiljö och arbetsmedicinska frågor, provtagning, rådgivning till medarbetare och chefer, samt genomförande av interna utbildningar. Det förekommer även viss akutverksamhet, samt att företagshälsovården utbildar vår interna räddningstjänst i akutsjukvård. Du kommer att jobba i team tillsammans med läkare, företagssköterskor och medicinsk administratör samt ha tillgång till psykolog och fysioterapeut.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd under dagtid. Tjänsten är placerad på Preem i Göteborg men vissa resor till Lysekil och Stockholm kan förekomma.

Har du den här bakgrunden?

Är du leg. sjuksköterska med erfarenhet av företagshälsovård, hälsoundersökningar eller andra meriterande erfarenheter och de personliga egenskaper vi söker är du välkommen att söka tjänsten.

Meriterande är om du har erfarenhet inom arbetsmedicin, hälsopromotion inklusive friskvård, rehabilitering, akutsjukvård, ergonomi och samtalsmetodik.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Som vår nya kollega är du en positiv och social person som ser vikten av att erbjuda organisationen ett gott hälsofrämjande stöd. Du är driven och engagerad i ditt arbete och har ett genuint intresse för människor och deras arbetsmiljö. Du kommer ha många kontakter i ditt dagliga arbete så det är viktigt att du är kommunikativ och bra på att knyta och bibehålla kontakter. Att arbeta självständigt känner du dig trygg med.

Du har god administrativ förmåga och datorvana. Körkort är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma. Stämmer detta bra in på dig så har du en bra grund för att lyckas som företagssköterska på Preem.

Ta reda på mer

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Ericstam, Chef Företagshälsan 010-450 42 09

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast 2021-12-12.

Välkommen med din ansökan!

Då Preem AB bedriver samhällsviktig verksamhet kommer alla kandidater att bli föremål för bakgrundskontroll.  Alla kandidater skall uppvisa en för Sverige godkänd och giltig ID handling vid en eventuell intervju. I de fall anställning i säkerhetsskyddsklassad befattning är aktuell kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras med stöd av säkerhetsskyddslagen.

För information har Preem en policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2021-12-12

Kontaktperson:
Karin Ericstam +46 010-4504209

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här