Forskningskoordinator till Preem i Lysekil, Göteborg eller Stockholm

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och vill vara med och bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker.

Med utgångspunkt i Preems strategier får du en utvecklande roll, som innebär att Du är koordinator för de forskningsuppdrag Preem driver tillsammans med samarbetspartners. Du arbetar aktivt med att hitta rätt partners för att genomföra forskningsstudier för att bygga kunskap inom uppgradering av förnybara råvaror till drivmedel i samverkan med våra affärsutvecklare och utvecklingsingenjörer.  

Jobba för framtiden redan idag

Du kommer att ansvara för kontakt med Preems samverkanspartners inom forskning och utveckling med uppgift att kravställa, kvalitetssäkra, och upphandla arbeten inom Preem forskning och utvecklingsportfölj. Du arbetar tätt med affärsutvecklarna och utvecklingsingenjörerna för att koordinera försök i labb och pilotskala. Du koordinerar arbetet med analys på Preem egna laboratorier och säkerställer att projekten får input från dessa studier. Du administrerar och koordinerar arbetet med de strategiska utvecklingsprogrammen. Du ansvarar för att arbetet med att söka offentliga medel till Preems utvecklingsprojekt.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid med placering i Lysekil, Göteborg eller Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med stort driv och personligt engagemang för utveckling av förnybara energiprodukter med erfarenhet från energi- eller skogsindustrin. Du har med stor sannolikhet en masterexamen inom energiområdet från ett universitet eller högskola. Har du inom forskning i den privata sektorn eller i akademin är det extra meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det här du?

Som vår nya kollega på Affärsutveckling är du innovativ, drivande och utåtriktad med ett gott sinne för affärer. I samverkan med övriga i gruppen är du med och skapar relationer med samarbetspartners, både internt och externt. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Dessutom är du förändringsbenägen och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett affärsmässigt och metodiskt arbetssätt och god förmåga att planera din tid. Din förmåga att leda och driva arbetet framåt tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Mattias Backmark på +46 10 450 4180. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 10/12-17 till jobb@preem.se. Märk din ansökan ”Forskningskoordinator”.

Välkommen med din ansökan! 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2017-12-10

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Mattias Backmark
Chef Affärsutveckling
Tel 010 -450 41 80

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här