Förvaltningsansvarig IT-system för produktion Lysekil och Göteborg

Syftet med tjänsten är att stödja produktion Lysekil och Göteborg. Där ingår bland annat process, räddningstjänst, lab och hamn, med förvaltning av våra IT-system så som Infosys, Labonline  mfl

 

Tjänsten

Du kommer att vara produktions representant i samarbetet med IT för att ge produktion rätt stöd i systemfrågor. Du kommer också att ha täta kontakter med intressenter såväl internt som externt. Du kommer organisatoriskt att tillhöra antingen Produktion GOR eller LYR beroende på placeringsort.

Befattningens arbetsuppgifter inkluderar även:

 • Nära samarbete med produktion och IT-avdelning för att hitta rätt lösningar för behovet.
 • Tillsammans med IT leda arbetet med att verifiera och godkänna interna och externa leveranser.
 • Samla produktions behov till årlig planering samt säkerställa rätt prioritering och plan för IT-förvaltningen.
 • Ansvara för budget, prognos samt utfall.
 • Utveckla och analysera processer för att säkerställa nuvarande och framtida systembehov
 • Delta i utvecklingsarbetet av våra tjänster.
 • Rapportera till förvaltningens styrgrupp.

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

 

Vem är du?

Du trivs med att arbeta i gränslandet mellan produktion och IT. Som Förvaltningsansvarig får du möjligheten att utvecklas i en roll där du får arbeta nära produktion i en organisation i förändring.

Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. Tjänsten ger också möjligheter till fördjupning eller utveckling även inom andra områden.

Tjänsten är heltid och en tillsvidareanställning med placering på Preemraff i Lysekil eller Göteborg.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Har du den här bakgrunden?

Du har lätt att förstå produktions behov och översätta dem till relevanta IT-lösningar. Det är meriterande att ha samordnat arbetsuppgifter tidigare. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. B-körkort krävs.

 

Du bör vara en person som

 • Förmåga att koordinera och prioritera flera arbetsuppgifter parallellt
 • Strukturerad, ordningsam och noggrann
 • Social och kommunikativ med en lösningsorienterad och proaktiv inställning
 • God samarbetsförmåga, lätt för att anpassa dig till olika situationer och människor
 • Gillar att ta ansvar och arbeta självständigt

 

Mer information
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Bodin Chef Produktionsutveckling GOR tel 010-450 41 23. Intervjuer sker löpande. Din ansökan med ansökningsbrev och CV vill vi ha senast 2019-03-31

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg;Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2019-03-31

Kontaktperson:
Katarina Bodin +46 736-33 61 92

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här