Gruppchef Kundreskontra, Stockholm

Vill du utvecklas i en chefsroll som både är operativ och strategisk? Har du lång erfarenhet av kundreskontra samt har en strategisk och målinriktad personlighet? Då kan du var den gruppchef vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Som Gruppchef för Kundreskontra kommer du att arbeta både operativ och strategisk. Du kommer att ansvara för omvärldsbevakning av relevanta lagar och redovisningsregler samt vara fokalpunkt för kontakten med Preems inkassobyrå. Gruppens ansvar är fakturering, , bokföring, reservationer och att registrera inbetalningar. Gruppen ansvarar även för Preems factoringtjänst till Återförsäljare.

Som chef för denna nya konstellation, en delning av kund- och leverantörsreskontra, kommer fokus att ligga på att få den nya gruppen att prestera tillsammans utan att tappa det goda samarbetet inom ekonomisektionen. Du kommer att leda gruppen i förändring och se över processer initierade av det kommande bytet av affärssystem.  Det är viktigt att du trivs och motiveras i en verksamhet som är i förändring och du kommer ges möjlighet att jobba med förbättringar och effektiviseringar av verktyg, arbetssätt och samarbetsformer. Gruppen kommer att tillhöra avdelningen Redovisning och bestå av 9 medarbetare. Du rapporterar direkt till Redovisningschefen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom

kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

 Tjänsten är en tillsvidareanställning.

 Har du den här bakgrunden?

  • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
  • Ett antal års erfarenhet av en roll inom redovisning och ett par års erfarenhet i en arbetsledande roll som chef är meriterande
  • Erfarenhet av Kredit och/eller Kundreskontraarbete, inklusive kunskaper i lagstiftning avseende obestånd, kreditgivning och factoring.
  • Intresse av kunder och affärer
  • Behärska Officepaketet och framförallt Excel väl
  • Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
  • Erfarenhet av systemen M3 och/eller WM Card är önskvärt men inget krav
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet

Är det här du?

För att lyckas i rollen gruppchef är du drivande, coachande och kommunikativ med erfarenhet av att strategiskt leda och fatta beslut i förändringsprocesser.  Som person är du målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar. Vidare har du uppnått en personlig mognad och är lyhörd för organisationen samtidigt som du kan fatta beslut. Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl internt som externt i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga. Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ansök-knappen här nedan/intill. Vid frågor vänligen kontakta Hanna Linder, Chef Redovisning, 010-450 12 68 eller hanna.linder@preem.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 17 december 2018. Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-12-17

Kontaktperson:
Hanna Linder +46 (0)10 450 12 68

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här