Gruppchef Lager- och anläggningsredovisning, Stockholm

Vill du utvecklas i en ny chefsroll som är både operativ och strategisk? Har du erfarenhet av lager- och anläggningsredovisning och är du dessutom målinriktad och kommunikativ? Då kan du vara den Gruppchef Lager- och Anläggningsredovisning som Preem söker!

Jobba för framtiden redan i dag
Som Gruppchef för Lager- och Anläggningsredovisning kommer du att arbeta både operativ och strategisk. Stort fokus i arbetet kommer ligga på att utveckla gruppens processer med stöd från IT-avdelningen och effektivisering av olika arbetsmoment, vilket kräver en aktiv och tydlig gruppchef. Det är viktigt att du trivs och motiveras i en verksamhet som är i förändring och du kommer ges möjlighet att jobba med förbättringar och effektiviseringar. 

Gruppens två huvudsakliga ansvarsområden är att analysera och värdera Preems lager på såväl depot och raffinaderier som station, och hantera Preems anläggningsregister, som bland annat omfattar investeringar i raffinaderierna. Gruppen hanterar och analyserar även Preemstationernas drivmedelsförsäljning, kassa- och lagerredovisning, stationsavräkningar och bokslutsarbete. Gruppen Lager- och Anläggningsredovisning ingår i Preems ekonomiavdelning och tillhör enheten Ekonomi Back Office. Du kommer ha ett ansvar för en grupp som idag består av 9 medarbetare och du kommer att rapportera till Redovisningschefen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom

kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?
För att passa för tjänsten behöver du ha:

  • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
  • Ett antal års erfarenhet av en roll inom redovisning
  • Ett antal års erfarenhet från en arbetsledande roll är meriterande
  • Goda kunskaper i redovisning gärna inom lager och/eller retail samt anläggningsredovisning
  • Behärskar Officepaketet och framförallt Excel väl
  • Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
  • Erfarenhet av systemet M3 är önskvärt men inget krav
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet

Är det här du?
I rollen som gruppchef är du drivande, coachande och kommunikativ med erfarenhet av att leda och fatta beslut i förändringsprocesser och skapa struktur. Du är ansvarfull, målinriktad samt ihärdig och avslutar det du påbörjar. Tjänsten innefattar många kontaktytor i ditt dagliga arbete och du behöver därför ha god samarbetsförmåga. Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ansök-knappen här nedan/intill. Vid frågor vänligen kontakta Hanna Linder, Chef Redovisning, 010-450 12 68 eller hanna.linder@preem.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 17 december 2018. Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
 https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2018-12-17

Kontaktperson:
Hanna Linder +46 (0)10 450 12 68

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här