Ingenjör sökes till Preemraff med inriktning mot mekanisk teknik

Preem är inne i ett expansivt skede och behöver nu förstärka med personal inom flera områden. Vill du bli vår nya MT-ingenjör hos Preem i Göteborg? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil.    Teknikavdelningen i Göteborg är en grupp som består av 12 medarbetare, varav 3 arbetar med mekanisk teknik som MT-ingenjörer med tekniskt ansvar för statisk-, eldad- samt roterande utrustning. Avdelningen söker nu ytterligare en MT-ingenjör. 

Anställningsform: Tills vidare, heltid dagtid

Tillträde: Omgående

Beskrivning:

I rollen som MT-ingenjör arbetar du som specialist och skall ge teknisk support till övrig organisation inom aktuellt teknikområde med syfte att uppnå maximal tillgänglighet, säkerhet och ekonomi samt verka för minimerad energi- och miljöpåverkan från raffinaderiet.

Efter årsskiftet fram till efter sommaren 2018 kommer en MT-ingenjör med ansvar för roterande och statisk utrustning enligt nedan vara föräldraledig.  Efter introduktion till avdelningen och Preem ingår att ersätta föräldraledig medarbetare.   Långsiktigt kommer du i första hand att arbeta med statisk utrustning och ansvara tekniskt för raffinaderiets tub/plattvärmeväxlare, luftkylare, ventiler, flänsförband mm. men tjänsten kan också innebära arbete inom övriga angivna MT-kompetenser. Inom aktuellt teknikområde ingår exempelvis att:  

- Driva teknikutveckling som deltagare eller utfärdare i projekt samt som specialist samt vid inköp av utrustning och tjänster.

- Ge tekniskt stöd vid genomförande av inspektioner, reparationer och driftproblem.

- Genomföra utredningar och grundorsaksanalyser vid problem samt bistå organisationen med nödvändigt specialiststöd samt genomförande av åtgärder.

- Definiera/utveckla underhålls- och driftstrategier

- Utveckla nya & befintliga arbetsmetoder, instruktioner, interna standarder och långsiktiga strategier.

- Genomföra inspektioner och följa utrustningen under dess livslängd.

- Delta i revisionsstopp som tekniskt stöd

 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

 

Har du den här bakgrunden?

  • Civilingenjör inom Maskinteknik, eller annan relevant högskolekompetens. 
  • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri.
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Goda kunskaper i Engelska i tal och skrift
  • B-Körkort

 

Är det här du?

Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls-, inspektions-, och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med t ex utrustningsleverantörer.

 

Ta reda på mer!

För närmare information kontakta gärna Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg. 010 – 450 4197.

Välkommen med din ansökan till jobb@preem.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 25 juni 2017.  Märk din ansökan ”MT-ingenjör”

För att vi ska ta emot din ansökan vill vi att du i din ansökan skickar en meritförteckning/CV och ett ansökningsbrev.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-06-25

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik, Göteborg,
tel: 010 – 450 4197

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här