Inköpare Entreprenad till Preem i Stockholm, Gävle eller Norrköping

Inköpare Entreprenad till Preem i Stockholm, Gävle eller Norrköping

Är du en relationsskapande inköpare med erfarenhet av kategoristyrt inköp inom entreprenad som drivs av att göra bra och långsiktiga affärer? Vill du vara en del av lösningen för en hållbarare framtid? Då är det dig vi söker som vår nya inköpare inom entreprenad!

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som kategoriinköpare entreprenad tillhör du en nyskapad inköpsfunktion som stöttar hela Preem, från inköp för att möjliggöra vår produktion av drivmedel på våra raffinaderier till försäljning av energi för mobilitetslösningar på våra stationer och allt där emellan!

Du kommer att vara centralt placerad i Preems värdekedja med ansvar för entreprenadupphandlingar på Preems stationer och depåer över hela landet. Rollen är placerad på Preems huvudkontor i Stockholm alternativt på någon av våra depåer i Gävle eller Norrköping. Du kommer att vara en avgörande del i den omställning från fossilt till förnybart som Preem är mitt uppe i, för förnybara drivmedel och andra energilösningar för mobilitet som el och vätgas. Då vi är i etableringsfasen av den nya inköpsfunktionen, Group Procurement, är en viktig uppgift att skapa goda relationer internt samtidigt som du vågar utmana och tydliggör både nyttan och mervärdet av funktionen.

I rollen ingår:

  • Upphandling och inköp av entreprenader i linje med koncernens fastställda processer och rutiner samt löpande arbete med att förbättra dessa.
  • I samråd med verksamhetens beslutsfattare och det kategoriteam du tillhör utveckla leverantörsstrategier, söka och utvärdera nya leverantörer, förhandla ramavtal samt utveckla en effektiv leverantörsbas
  • Att säkerställa att all upphandling sker på det mest lönsamma och hållbara sättet för hela Preem.
  • Definiera och följa upp mätetal för kategorin, samt prioritera uppgifter så att de möter övergripande uppsatta mål.
  • Omvärldsbevakning inom aktuell kategori såsom marknads- och produktkännedom samt utveckling inom området.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start omgående. Placeringsort Stockholm, Norrköping eller Gävle.

Resor i tjänsten förekommer med frekvensen minst varannan vecka.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta med entreprenadinköp och som har god kompetens  i entreprenadjuridik och tillhörande branschregler. Har du dessutom en bakgrund från bygg/industri och kunskap om drivmedelsbranschen är det meriterande. Vi ser gärna att du är en skicklig användare av MS Excel och att du har erfarenhet av att arbeta med strategiska inköpsverktyg och är du bekant med Maximo är det meriterande.

B-körkort är ett krav.

Erfarenhet från säkerhetsklassade upphandlingar är meriterande


Du har sannolikt en för tjänsten relevant akademisk utbildning eller YH-utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom längre relevant arbetslivserfarenhet. För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du tala och skriva svenska och engelska obehindrat.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?
Vi söker dig som har energi och driv! Du vågar utmana och tycker att det är roligt att göra affärer. Du är ärlig, lojal, har ledaregenskaper och ett inbyggt driv att utveckla arbetssätt och processer. Vidare är du en relationsskapare som ser ett värde i att samarbeta med personer ute i verksamheten samtidigt som du är en skicklig kommunikatör, både internt och externt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Oskar Hoflund, Chef Group Procurement på tel: 010-450 16 08. Intervjuer kan komma att hållas löpande så skicka in din ansökan omgående! Dock senast den 28  Oktober 2021

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2021-10-28

Kontaktperson:
Oskar Hoflund +46 10450 16 08.

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här