Innehållsproducent och redaktör sociala medier och webben, Stockholm

Är du en kreativ och driven person som brinner för digital kommunikation? Gillar du också att jobba operativt i en bred tjänst då är det här rollen för dig!

Jobba för framtiden redan idag
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att jobba digitalt och som har en bra känsla för såväl språk och innehåll som analys. I rollen som webbredaktör planerar, producerar, samordnar och publicerar du engagerande innehåll för Preems webbplatser och intranätet samt andra digitala kanaler. Du ansvarar för analys, optimering, sökbarhet och kravställer mot utvecklare och samarbetspartners.

Du är en del i teamet på Koncernfunktionen Kommunikation & Public Affairs som stöttar hela Preems verksamhet. Du kommer att rapportera till chefen för Sektion Varumärke & Marknadskommunikation med placering på vårt kontor i Stadshagen, Stockholm. Då du kommer att arbeta brett i organisationen ställer rollen höga krav på din förmåga att kommunicera och samverka med både interna intressenter samt externa samarbetspartners.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Samordna, redigera, producera och publicera engagerande innehåll i text, bild och rörligt på Preems webbplatser, vårt intranät och i Sociala medier
  • Skriva copytexter, längre och kortare anpassat för olika målgrupper såsom B2C, B2B, och även mot andra interna och externa målgrupper.
  • Arbetar snabbt med operativa uppdateringar i CMS, parallellt med långsiktiga innehållsförbättringar på domänerna Preem.se och Preem.com med flera
  • Optimera och forma innehållet för bästa sökvänlighet
  • Följa upp statistik och trafik på webbsidorna samt analys och utvärdering i Google Analytics för att anpassa och skapa insiktsdrivet innehållet som gynnar kundnyttan och affären.
  • Skapa kampanjsidor och andra sidor efter organisationens behov
  • Säkerställa varumärket och tonalitet samt att grafisk profil och skrivregler följs

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är ett vikariat under ett år med början i september.

Har du den här bakgrunden?

Relevant högskoleexamen, eller motsvarande. God skribent med bild och formkänsla
Gedigen erfarenhet av digitala kanaler och som webbredaktör. Goda kunskaper i webbanalys i Google Analytics och seo. Erfarenhet av att arbeta med webbyråer och andra leverantörer inom det digitala området. Kunskap i och erfarenhet av att arbeta i EpI-Server samt gärna grundläggande kunskaper i Microsoft SharePoint men även Photoshop och Indesign. Van att arbeta med utveckling och kravställning av funktionalitet.

Är det här du?
Du är van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ men trivs också med att arbeta i team. Vi tror att du som person är kreativ, engagerad och driven samt har lätt för att etablera långsiktiga kontakter med nya personer. Vi tror att du kan utmana och ställa krav, men är också lyhörd och delar med dig av din kunskap. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kommunicerar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Ansökan
Skicka in ditt CV med personligt brev gärna så snart som möjligt men senast den 12 augusti 2020

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

 

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2020-08-12

Kontaktperson:
Ulrika Fager 010- 450 17 27

Ansök här

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2019 var Preems omsättning cirka 96 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här