Laboratoriechef till Preems raffinaderi i Lysekil

Vill du arbeta på ett av Europas modernaste och Skandinaviens största raffinaderier? Trivs du i en ledande roll där du med mod och engagemang får arbeta under stor frihet för att nå avdelningens uppsatta mål? Nu söker vi en Laboratoriechef till Preems raffinaderi i Lysekil.

Jobba för framtiden redan idag

På laboratoriet används över 180 olika analysmetoder inom laboratoriets tre delar; olja, vatten och gaskromatografi. Tjänsten innebär personalansvar för en gruppchef med 15 underställda skiftmedarbetare, samt 9 dagtidsgående laboratorieingenjörer.

Som Laboratoriechef ansvarar du bland annat för:

  • Personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna
  • Budgetansvar för avdelningens verksamhet och kostnader
  • Resursplanering
  • Säkerställande av avdelningens arbetsmiljö, kompetensutveckling, arbetskvalité och personalplanering
  • Ansvar för analyserna av den kontinuerliga produktionen samt ackreditering på miljöanalyser i samband med avloppsrening enligt ISO 17025

Det förekommer ett gott samarbete med laboratoriet i Göteborg samt övriga avdelningar inom raffinaderiet. Som Laboratoriechef ingår du i produktionens ledningsgrupp.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där arbetet sker dagtid.

 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning på högskole- eller universitetsnivå med inriktning mot kemi. Du har flera års erfarenhet från arbete inom processindustrin, gärna inom raffinaderiverksamhet eller från analyslaboratorium. Tidigare personalansvar är ett krav. Erfarenhet från miljö- och kvalitetsarbete samt Lean 5S är meriterande. Rätt person kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 

Är det här du?

Rätt person är en utvecklande och stödjande ledare med god samarbetsförmåga som ser till helheten. Vi tror att du är en engagerad och lösningsfokuserad person som ser positivt på människor. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor.

 

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Dfind Science & Engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom. Ansökan till tjänsten görs via anvisad länk senast 15 mars 2017. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

 

Kontaktuppgifter och ansökan

Ort: Lysekil

Sista ansökningsdatum: 2017-03-15

Kontaktperson: Johanna Engblom 0725-328441

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-03-15

Kontaktperson:

Johanna Engblom (Dfind),
0725-328441

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här