Laboratorieingenjör Göteborg

Vill du jobba som Laboratorieingenjör och känner ett starkt driv i att utveckla och ta Preem in i på nya vägar. Vi söker en driven och engagerad och nyskapande Laboratorieingenjör som ser möjligheter. Du tillsammans med 15 kreativa medarbetare på labbet i Göteborg skapar grunden för att Preem effektivt hanterar kvalitet hela vägen till kund på ett lönsamt, effektivt och kvalitetssäkert vis.

Jobba för framtiden redan idag  

Avdelningen Laboratoriet i Göteborg består av 15 medarbetare som arbetar tillsammans för att nå en bra service med hög kvalitet, vilket ger en lönsam drift med bra optimering av process och produktion. Laboratoriet analyserar samtliga förekommande prover på raffinaderiet. Genom laboratoriet finns hela kedjan av produkter från utvärdering av Crude, hantera produktströmmar inom raffinaderiet till färdiga produkter till kund. Laboratoriet är ackrediterat för utförande av raffinaderiets miljöprover. Laboratorieteknikern har en viktig roll i det dagliga samarbetet med processen och produktionen. Laboratoriet är också en viktig serviceinstans som skall leverera bra och tydliga resultat. 

Vi söker en laboratorieingenjör till vårt lab i Göteborg med ansvar över labinstrument.

I jobbet följer ansvar över servicerutiner, metodbeskrivningar och utbildning för övrig laboratoriepersonal. Du kommer även att bli delaktig i att bygga och underhålla NIR modeller på laboratoriet och Preems online instrument. Vi ser meriterande att du som söker har mycket datavana både mjuk- och hårdvara. Anställningsform är tillsvidare dagtid. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. 

Har du den här bakgrunden?

  • Ingenjörsexamen, gärna med inriktning kemi alternativt annan eftergymnasial utbildning kompletterat med lång och relevant erfarenhet från liknande roll.
  • God kunskap om labinstrument
  • Datavana både mjuk- och hårdvara
  • Meriterande är om du har en erfarenhet/ bakgrund inom oljebranschen och lab
  • Goda kunskaper i engelska språket 

Är det här du?

Som vår nya kollega ser vi gärna att du är en öppen och glad medarbetare. Du är bra på att jobba i grupp men vågar också att ta egna beslut, att utmana dig själv och att ta på dig och att lära dig nya arbetsuppgifter. Du är både praktisk och teoretisk i ditt sätt att arbeta och lösa problem och har lätt för att komma till avslut. Vi ser dig som en viktig länk i flödet inom Preem.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med TNG. Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryterare Liza Andersson tel: 031-761 22 23. Sista ansökningsdag är den 22 augusti. För att söka jobbet, följ anvisad länk. Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-08-22

Kontaktperson:

Liza Andersson, TNG
Tel: 031-761 22 23

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här