Laboratorieingenjör till Preemraffs laboratorium i Göteborg

Vill du jobba som Laboratorieingenjör och känner ett starkt driv i att utveckla och ta Preem in i på nya vägar? Söker du ett arbete där du ges möjlighet att med eget ansvar utveckla dig och dina kollegor inom gaskromatografi-teknik?
Då är du den person som vi söker, en engagerad och nyskapande Laboratorieingenjör som ser nya möjligheter. Du tillsammans med alla kreativa medarbetare på Laboratoriet och produktion i Göteborg skapar grunden för att Preem effektivt leder omvandling mot ett hållbart samhälle.

Jobba för framtiden redan idag
På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig labbets verksamhet och de analyser som finns på raffinaderiet. Som Laboratorieingenjör har du en viktig roll i att serva och underhålla de analysinstrument vilka ligger i ditt ansvarsområde.
Laboratoriet består idag av 18 personer, varav 7är laboratorieingenjörer. Arbetet på laboratoriet består av analyser i laboratoriets olika delar; olja, vatten och GC (gaskromatografi). Vid GC utförs analyser av LPG (liquefied petroleum gas), gasprover från processen, simulerade destillationer, GCMS och import-/exportprover med olika tekniker.

Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Vår framtidsresa innebär att du som jobbar här får användning av din lösningsfokus och din positiva syn på förändringar. Men det är inte allt, tack vare vår storlek och våra komplexa produkter kan du räkna med goda utvecklingsmöjligheter inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. Hos Preem finns det alltid något nytt att lära sig. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. 

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom kemi eller teknik eller så har du motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi ser meriterande på om du har jobbat med olika tekniker inom GC som servicetekniker eller laboratorieingenjör

  • kunskap och kännedom inom HPLC/GC/sim dist
  • service och teknisk kunskap inom HPLC/GC/sim dist

Är det här du?
Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är metodisk, systematisk och har erfarenhet av att skriva instruktioner och metoder. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten innebär eget ansvar på laboratoriet bör du vara handlingskraftig och trivas med att fatta egna beslut.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Harald Jeppsson, Laboratoriechef, 010-450 4132.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in ditt CV med personlig ansökan så snart som möjligt, men senast 16 december 2018.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-12-16

Kontaktperson:

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här