Laboratorietekniker (sommarvikariat) skiftgång, på Preems raffinaderi i Göteborg

 

Vill du testa på jobbet som Laboratorietekniker på Preem? Tycker du om analytisk kemi, och drivs att med noggranna metoder säkerställa kvaliteten på de analyser du utför? Trivs du med ett omväxlande arbetssätt med många typer av analystekniker och där kontakten mellan avdelningar är en viktig aspekt i det dagliga arbetet. Då kan du vara den vi söker!
Som skiftarbetande semestervikarie på laboratoriet kommer du att ingå i ett skiftlag som analyserar prover från vår process, produkter som lastas till/från fartyg samt prover från vårt reningsverk. Du utför rutinanalyser och rutinuppgifter inom olika analystekniker såsom HPLC, GC, NIR, TOC/TN, fysikaliska analyser (tex köldegenskaper, destillation och flampunkt) och våtkemiska analyser (tex pH och titreringar). Arbetet kräver även datorvana där vi jobbar i flera olika system. Utöver detta ingår att, med stöd av laboratoriets ordinarie personal, ha kontinuerlig kontakt med andra avdelningar i kvalitetsuppföljningssyften och problemlösning.
Resultatet av vårt arbete är en viktig del av Preems kvalitetsarbete, för nöjda kunder och god lönsamhet.
Skiftgången innebär kontinuerligt tre-skift fördelat på fem skiftlag. Vardagar arbetas tre olika pass; förmiddag, eftermiddag och natt medan lördagar och söndagar är uppdelade på två st tolvtimmarspass.
Många som sommarjobbar hos oss kommer tillbaka varje sommar under studietiden.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten kräver att du har fyllt 18 år.
Arbetet sker under kontinuerlig skiftgång. 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som studerar på högskola/universitet inom kemi.

För verksamheten ser vi gärna att du har stort intresse inom kemi och analytisk kemi.

Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. 

Är det här du?

Vi ser att du bör vara en person som är:

  • Noggrann med högt säkerhetstänk
  • God samarbetsförmåga
  • Lyhörd, öppen och har en vilja till delaktighet och utveckling

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID-handling ska kunna uppvisas.

Ta reda på mer!
Har du frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta Berit Sannum, 010-450 45 06.
Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast 27 februari 2022.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

 

#LI-CB1

 

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2023-02-12

Kontaktperson:
Berit Sannum +46 10-450 45 06

Ansök här

universum-most-attractive.jpg

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här