Laboratorietekniker till Preemraff i Göteborg

Drivs du av att med noggranna metoder säkerställa kvaliteten på de analyser du utför? Söker du ett arbete där du ges möjlighet att utvecklas och bli bättre på analysarbete? Nu söker vi en medarbetare till laboratoriet på Preems raffinaderi i Göteborg. Tjänsten ska tillsättas omgående och innebär skiftgång, men arbete på dagtid förekommer. 

Jobba för framtiden redan idag
På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig analysera samtliga förekommande prover som finns på raffinaderiet. Som Laboratorietekniker har du en viktig roll i det dagliga samarbetet mellan process och produktion.
Laboratoriet består av 17 personer, varav åtta är skiftgående. Skiftgången innebär kontinuerligt treskift fördelat på fem skiftlag. Arbetet består av analyser i laboratoriets olika delar; olja, vatten och GC (gaskromatografi). Vid delen för oljeanalys analyseras processprover, in- och utlastningsprover, tankprover och andra prover av kolväten. Vid delen för vattenanalys utförs kontroller av processvatten och vatten från reningsverket, det sistnämnda i enlighet med villkor i miljötillstånd. Vid GC utförs analyser av LPG (liquefied petroleum gas), gasprover från processen och import-/exportprover.

Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Vår framtidsresa innebär att du som jobbar här får användning för ditt lösningsfokus och din positiva syn på förändringar. Men det är inte allt. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter kan du räkna med goda utvecklingsmöjligheter inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. Hos oss finns det alltid något nytt att lära sig. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. 

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har, eller studerar, eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete samt erfarenhet från process-eller industrilaboratorium är starkt meriterande. Högst värderas laboratorieanalys av petroleumprodukter, kunskap om GC samt ackrediterad vattenanalys. Då skiftgång kan vara en utmaning är tidigare erfarenhet från skiftarbete en stor fördel.

Är det här du?
Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är metodisk och systematisk och har erfarenhet av att läsa och förstå instruktioner och metoder. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten på sikt innebär eget arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig och trivas med att fatta egna beslut.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Harald Jeppsson, laboratoriechef, tel 010-450 41 32. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan senast den 25 november 2018.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2018-11-25

Kontaktperson:
Harald Jeppsson +46 10-450 41 32

Ansök här